Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε τη διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος από την 1η έως τις 3 Νοεμβρίου, ενώ η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί σε δύο γύρους.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, την 1η Δεκεμβρίου. Αυτή η απόφαση ήρθε μετά από έντονες συζητήσεις σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της εσωκομματικής διαδικασίας, με στόχο την επιλογή ηγεσίας που θα οδηγήσει το κόμμα στη νέα εποχή μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην σκιά της καθαίρεσης Κασσελάκη, με σκοπό να καθοριστεί ο βηματισμός του κόμματος το επόμενο διάστημα και να βρεθεί η κατάλληλη ημερομηνία για εκλογή νέας ηγεσίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, δηλαδή οι λεγόμενοι «87» προτείνουν τη διεξαγωγή εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας την 1η Δεκεμβρίου. Παράλληλα, προτάθηκε η διεξαγωγή συνεδρίου του κόμματος στις 7-10 Οκτωβρίου, προκειμένου να χαραχθεί η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στο προσεχές διάστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, φθάνοντας στην Κουμουνδούρου, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος επανειλημμένα έχει δηλώσει «παρών» για την επόμενη ημέρα, επανέλαβε το αίτημά του για άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες, λέγοντας παράλληλα πως «φυσικά θα είναι υποψήφιος».

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έχει στην ατζέντα της μεταξύ άλλων την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και… μοιραία το χρονοδιάγραμμα της νέας κούρσας για την εκλογή ηγεσίας, με δεδομένο ότι ο χρόνος διεξαγωγής τους έχει δημιουργήσει ήδη το έδαφος για την επόμενη εσωκομματική ρήξη.

Στην Πολιτική Γραμματεία διαμορφώνονται δύο «στρατόπεδα» αναφορικά με τον χρόνο της εσωκομματικής κάλπης. Από την μία ο Παύλος Πολάκης και οι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, ζητούν άμεση προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη, ενώ από την άλλη, η πλευρά των «87» γίνεται λόγος για ανάγκη το κόμμα να εκλέξει ηγεσία στις αρχές Δεκεμβρίου. Κατά τις ίδιες πηγές, το δεύτερο σενάριο φαίνεται να είναι πιο πιθανό.

Ο Παύλος Πολάκης έκανε λόγο για «τραύμα που πρέπει να επουλωθεί» για να μπορέσει ο ΣΥΡΙΖΑ να επικεντρωθεί στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το «να πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη». Όπως είπε δε, πιστεύει πως στην εκλογική διαδικασία θα συμμετάσχουν όλα τα μέλη και όλος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό θα υποστηρίξω και σήμερα» είπε ο κ. Πολάκης.

Μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης απάντησε και σε σχετική ερώτηση τονίζοντας πως σαφώς ο κ. Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να θέσει ξανά υποψηφιότητα. «Εδώ κυκλοφορούν και σενάρια ότι περιμένει να δει τις δημοσκοπήσεις για να φτιάξει άλλο κόμμα», είπε και κάλεσε τους πάντες να δεσμευτούν για ενότητα. Αναφερόμενος δε στο πότε μπορούν να στηθούν οι εσωκομματικές κάλπες τις τοποθέτησε στις αρχές Νοεμβρίου. «Δεν μπορεί να πάει παραπέρα», είπε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη: