Μια νέα «ανθρωπογεωγραφία» δημιουργείται στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με δυναμική παρουσία των γυναικών αλλά και σημαντική εκπροσώπηση της νεότερης γενιάς.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται στην Αττική (θα έχουμε τα τελικά αποτελέσματα σήμερα το βράδυ λένε οι πληροφορίες), ενώ η «μάχη» του σταυρού μεταξύ πρωτοκλασάτων προσφέρεται και για πολιτικά συμπεράσματα.

Να σημειωθεί πως 733 υποψήφιοι διεκδίκησαν τις 300 θέσεις, ενώ για πρώτη φορά καθιερώνεται ίση συμμετοχή ανδρών και γυναικών στα όργανα του κόμματος.

Στην Αττική δυναμική είναι η παρουσία των γυναικών στην πρώτη δεκάδα, με ιδιαίτερα καλές επιδόσεις να καταγράφουν η Εφη Αχτσιόγλου, η Ρένα Δούρου (της οποίας η εμπλοκή στο Μάτι αφήνει προφανώς ασυγκίνητους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ) και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Παράλληλα εξαιρετικά ψηλά σε σταυρούς προτίμησης είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας, κάτι που σηματοδοτεί και το άνοιγμα σε φρέσκα πρόσωπα στο κόμμα.

Από την γενιά των νεοτέρων αλλά και δυναμικών στελεχών ξεχώρισαν στην πρώτη δεκάδα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος και ο βουλευτής Κώστας Ζαχαριάδης.

Επίσης στην πρώτη δεκάδα είναι γνωστά ονόματα του κόμματος, όπως ο  Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νίκος Παππάς, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Χρήστος Σπίρτζης. 

Σε καλές θέσεις εκλέγονται επίσης ο Γιάννης Μουζάλας και ο Τρυφών Αλεξιάδης καθώς και ένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος ο Γιάννης Δραγασάκης.

Ακολουθούν στην τρίτη δεκάδα στην Αττική στελέχη όπως  ο Γιάννης Μαντζουράνης και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα κανένα στέλεχος από την Ομπρέλα δεν μπήκε στην πρώτη δεκάδα των υποψηφίων που εκλέγονται στην Αττική, και αυτό αποτελεί ξεκάθαρη αποτυχία.

Στη δεύτερη δεκάδα βρίσκονται στελέχη, όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Βούτσης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μάλιστα το γεγονός αυτό συζητήθηκε εντόνως στα κομματικά «πηγαδάκια», καθώς στην προηγούμενη Κεντρική Επιτροπή είχαν εκλεγεί σε ιδιαίτερα υψηλές θέσεις.

Να σημειωθεί πως η Αττική θεωρούνταν η πιο δυνατή περιφέρεια για την Ομπρέλα, καθώς εκεί έδιναν τη μάχη και τα πιο προβεβλημένα στελέχη της.

Στην τρίτη δεκάδα όσων εκλέγονται στην Αττική είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Σκουρλέτης (με επίσης τραγικές επιδόσεις αν αναλογιστεί κανείς την πορεία του στο κόμμα) και η Αννέτα Καββαδία.

Εκτός από την Αττική δυναμική  παρουσία είχαν οι γυναίκες και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, με την Όλγα Γεροβασίλη να έχει καθαρή πρωτιά στην Ήπειρο και τη Θεοδώρα Τζάκρη στην Κεντρική Μακεδονία όπου επίσης εκλέγεται η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στην Πελοπόννησο πρώτος είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ στην Κρήτη τις περισσότερες ψήφους πήραν ο Παύλος Πολάκης και ο Ανδρέας Ξανθός.

Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρώτος το νήμα έκοψε ο Θάνος Μωραΐτης, στη Στερεά Ελλάδα ξεχώρισαν ο Γιάννης Σαρακιώτης και η Γιώτα Πούλου, στη Θεσσαλία ο Άρης Αγραφιώτης, στο Βόρειο Αιγαίο ο Γιάννης Μπουρνούς και στο Νότιο Αιγαίο ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Κατά πληροφορίες, η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαμορφώνεται στην Αττική ως εξής:

Δούρου VS Αχτσιόγλου

3. Τεμπονέρας

4. Παππάς

5. Σπίρτζης

6. Ραγκούσης

7. Ξενογιαννακοπούλου

8. Ηλιόπουλος

9. Ζαχαριάδης

10. Τζανακόπουλος

11. Γιώργος Τσίπρας

12. Θεανώ Φωτίου

13. Μουζάλας

14. Αλεξιάδης

15. Φίλης

16. Βούτσης

17. Τσακαλώτος

18. Δραγασάκης

19. Φλαμπουράρης

20. Ζανέτ Τσίπρα

21. Τζουμάκας

22. Ρήγας

23. Σκουρλέτης

24. Νεφελούδης

25. Δρίτσας

26. Κατρούγκαλος

27. Βιτσας

28. Αρβανίτης

29. Σβίγγου

30. Γκίβαλος