Οργή επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τα όσα είπε τη Δευτέρα ο Νίκος Φίλης στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Δήμου Βερύκιου στον Άλφα 9,89.

Ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχτηκε κατά της διεύρυνσης που προωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον… Βαρουφάκη, τον οποίο βλέπει η ηγεσία της Κουμουνδούρου και βγάζει… φλύκταινες!

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως στα… κάγκελα με τον Βαρουφάκη είναι και ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, επικεφαλής των «53» που μαζί με Φίλη, Βούτση, Σκουρλέτη και Βίτσα ίδρυσαν την «Ομπρέλα», την κίνηση που αποτελεί την εσωκομματική αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σφόδρα ενοχλημένη από τον πρώην υπουργό Παιδείας –ο οποίος, μεταξύ άλλων, έσπασε και την εσωκομματική εκεχειρία που έχει αποφασιστεί ατύπως στην Κουμουνδούρου μετά την εκλογή των νέων Νομαρχιακών Επιτροπών– αποφάσισε να υποβαθμίσει το θέμα, πολύ περισσότερο που αυτό δεν έλαβε έκταση παρά σε ελάχιστα μέσα ενημέρωσης.

Προβληματίζεται, ωστόσο, τόσο για το εάν η παρέμβαση Φίλη είναι «τροχιοδεικτική» και θα ακολουθήσουν και άλλες, αλλά και εάν αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της «Ομπρέλας» και προσεχώς ξεκινήσει και πάλι ο… ανταρτοπόλεμος!

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει την πολιτική της διεύρυνσης, αγνοώντας τις όποιες εσωκομματικές αντιδράσεις…