Η απουσία των Νίκου Φίλη και Θοδωρή Δρίτσα από την ψηφοφορία για το Ελληνικό, αλλά και η πολύ σκληρή ανακοίνωση με την οποία ο πρώην υπουργός Παιδείας επιχειρηματολογεί για τη στάση του, αναδεικνύουν περίτρανα πόσο επιφανειακή είναι η συνοχή που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα, άλλωστε, παρουσιάστηκε και στην υπόθεση της ψηφοφορίας για την Τράπεζα Πειραιώς, όπου επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε υπέρ, με αποτέλεσμα οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιάννης Δραγασάκης, που πρωτοστάτησαν στη θετική ψήφο, να κατηγορούνται από τους διαφωνούντες ως εκπρόσωποι της… «τραπεζικής αριστεράς»!

«Εξακολουθώ να υποστηρίζω το σχέδιο και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι το νομοσχέδιο του κ. Μητσοτάκη που την ανατρέπει», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης, κατηγορώντας εμμέσως πλην σαφώς την ηγεσία του κόμματός του πως στο συγκεκριμένο θέμα έχει προσχωρήσει στη γραμμή Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Νίκος Φίλης αποτέλεσε την εμπροσφοφυλακή για τα μηνύματα που θέλησε να αποστείλει η εσωκομματική αντιπολίτευση –και, κυρίως, οι «53» και συνολικότερα η «Ομπρέλα», που αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος στο θέμα του Ελληνικού– προς την ηγεσία του κόμματος.

Δεν είναι τυχαίο που την ίδια στάση με τον Νίκο Φίλη επέλεξε και ο Θοδωρής Δρίτσας, ένα στέλεχος που βρίσκεται σε πορεία αποστράτευσης, καθώς η «Ομπρέλα» θέλησε να αποστείλει απλώς ένα μήνυμα στον Αλέξη Τσίπρα και όχι να οδηγηθεί σε συνολική αντιπαράθεση μαζί του.

Μόνο τυχαίο δεν ήταν, άλλωστε, το ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αλλά και ο πρώην γραμματέας του κόμματος και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης, δεν παρευρέθηκαν στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για το θέμα του Ελληνικού.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.