Λίγο πριν τις 20:00 το απόγευμα της Τετάρτης ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενόψει του συνεδρίου που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο.

Οι αποφάσεις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ώρα έναρξης 11.00 π.μ.) με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο. Οι υποψηφιότητες θα εγκριθούν ως ενιαία πρόταση.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με υβριδικό τρόπο, με δυνατότητα φυσικής παρουσίας ή διαδικτυακής. Ομιλητές θα είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για την κατάθεση υποψηφιότητας απαιτούνται υπογραφές από 30 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Για τις υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από την τελευταία Κεντρική Επιτροπή, δεν απαιτούνται υπογραφές. Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής μπορούν να υπογράψουν και για παραπάνω από έναν υποψήφιους.

Όπως έχει γίνει, ήδη, γνωστό, η εκλογή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει δεύτερος γύρος αυτός θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του κόμματος και όσοι-ες γίνουν μέλη του κόμματος την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας (10 Σεπτεμβρίου), όπως έγινε και στις 15/5/2022.

Να σημειωθεί ότι στον β’ γύρο των προεδρικών δεν θα μπορεί κάποιος να εγγραφεί μέλος και να ψηφίσει. μόνο όσοι εγγράφηκαν μέλη μέχρι την πρώτη Κυριακή.

Οι ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι, η πρόταση της ΠΓ ειναι η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) να έχει Πρόεδρο τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου Γιάννη Δρόσο. Παράλληλα, η Κεντρική Επιτροπή θα συνεδριάσει μετά την ανάδειξη νέας ηγεσίας ώστε να οριστικοποιήσει τα βήματα για το Έκτακτο Συνέδριο του Νοεμβρίου.

Κατά πληροφορίες, στην Πολιτική Γραμματεία δεν πέρασε η πρόταση του Νίκου Φίλη να καταθέσουν 30 υπογραφές και οι τέσσερις νυν υποψήφιοι εκτός από τον Κασσελάκη που υποχρεούται να το κάνει για να επικυρωθεί η υποψηφιότητά του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε πρόταση από την ομάδα των «53+» να ισχύσει αναστολή της ιδιότητας μέλους σε όσους μετέχουν σε άλλα σχήματα στις περιφερειακές εκλογές, ωστόσο δεν ελήφθη απόφαση για το θέμα αυτό.

Διαβάστε ακόμη: