«Αντί να σταματήσει τις εξαλλοσύνες του ευέξαπτου βουλευτή, τον διόρισε κεντρικό μέλος της προανακριτικής επιτροπής. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να κάνει ένα θαυμάσιο δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη» αναφέρει ο Νίκος Μουζέλης.

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο αποχώρησης των «σημιτικών» (Νίκος Μουζέλης, Αντώνης Λιάκος, Σωτήρης Βαλντέν κ.ά.) από την Κουμουνδούρου, εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν δείξει με συγκεκριμένες πράξεις μια πιο αποφασιστική στροφή του κόμματος προς τη σοσιαλδημοκρατία και εάν δεν προχωρήσει σε συγκεκριμένες κινήσεις, που θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση με ακραία στελέχη του κόμματος.

Είναι χαρακτηριστικό πως με άρθρο του στα «Νέα του Σαββατοκύριακο» ο Νίκος Μουζέλης προειδοποιεί τι θα συμβεί εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαλλαγεί από τον Παύλο Πολάκη.

Ο εκ των στενότερων συνεργατών του Κώστα Σημίτη, μαζί με τον Κωνσταντίνο Τσουκαλά, που η μετακίνησή του στον ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε αρκετά, γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο του-παρέμβαση:

«Με τη θεαματική άνοδό του ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μια σειρά από σημαντικές κινήσεις. Οδήγησε στην έξοδο την Αριστερή Πλατφόρμα και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Στη συνέχεια στράφηκε προς τον μεσαίο, κεντροαριστερό χώρο δημιουργώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Κατάφερε να επιλύσει τη χρονίζουσα εκκρεμότητα του Μακεδονικού. Έκανε όμως δυο βασικά λάθη. Τη συμμαχία με τους ΑΝ.ΕΛΛ. και τη διατήρηση του παρωχημένου πολακισμού. Αντί να σταματήσει τις εξαλλοσύνες του ευέξαπτου βουλευτή, τον διόρισε κεντρικό μέλος της προανακριτικής επιτροπής. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει να κάνει ένα θαυμάσιο δώρο στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι καιρός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει πολιτική και να βρει έναν τρόπο να απαλλαγεί από στελέχη όπως ο Πολάκης. Αν δεν το κάνει, το κόμμα του θα συνεχίζει την αυτοϋπονόμευσή του».

Οι πληροφορίες επιμένουν πως οι «σημιτικοί» του ΣΥΡΙΖΑ είναι δυσαρεστημένοι και από τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Νίκου Δένδια, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «ορθή» τη στάση του υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα, ζητώντας παράλληλα μια συνεκτική εξωτερική πολιτική.

Οι «σημιτικοί» ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να λάβει αποστάσεις, αν όχι και να ασκήσει η Κουμουνδούρου έμμεση έστω κριτική στον υπουργό Εξωτερικών, ακριβώς επειδή επέλεξε την πολιτική του Καραμανλή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό ίσως να κάνει το ποτήρι να ξεχειλίσει…

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.