Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, ζητώντας από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να καταδικάσει τις δηλώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αναφορικά με την τραγική απώλεια του 36χρονυ επιβάτη στο λιμάνι του Πειραιά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την αποτρόπαιη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Βαρβιτσιώτης προέβη σε μια απάνθρωπη δήλωση.

‘’Υπάρχουν και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν την δουλειά τους και βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία’’ είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης εξισώνοντας το θύμα με τους θύτες αυτής της βαρβαρότητας.

Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για τη δήλωση του κ. Βαρβιτσιώτη και θεωρούμε αυτονόητη την άμεση καταδίκη της από τον κ. Μητσοτάκη».

Βαρβιτσιώτης: Θρηνούμε το θύμα, θρηνούν και οι οικογένειες των μελών του πληρώματος

Σημειώνεται ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στον Alpha για το τραγικό περιστατικό, τόνισε ότι «δεν μπορεί να το συλλάβει ο νους αλλά δεν μπορεί και να χαρακτηρίζει την ποιότητα των Ελλήνων ναυτικών».

Αναφορικά με τις καταθέσεις, είπε ότι δεν έχει γνώση της προανάκρισης και τόνισε ότι η επιστροφή του πλοίου διατάχτηκε από την στιγμή που υπήρχαν οι πρώτες μαρτυρίες ότι στην πτώση του ατόμου συνέβαλαν μέλη του πληρώματος.

«Τέτοιες σκηνές δεν τις έχουμε ξαναδεί και είναι σίγουρο ότι σήμερα θρηνούμε τον χαμό του συνανθρώπου μαςαλλά θρηνούν και οι οικογένειες των μελών του πληρώματος τους δικούς τους ανθρώπους που πήγαν να βγάλουν ένα μεροκάματο και δεν ξέρω για ποιους λόγους σήμερα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία», ανάφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Διαβάστε ακόμη: