Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με τη φωτιά, το κλίμα δεν βελτιώνεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει δυσαρέσκεια για την απουσία στελεχών από τη μάχη-και, κυρίως, για την απουσία των κορυφαίων στελεχών, ιδίως της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που δεν χάνουν την ευκαιρία να παρεμβαίνουν για εσωτερικά θέματα.

Ας τα πάρουμε, όμως, με τη σειρά:

Πρώτον, στελέχη του κόμματος σημειώνουν την απουσία του γραμματέα του κόμματος, που δεν επισκέφτηκε καμία από τις πληγείσες περιοχές και ούτε κινητοποίησε το μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ, τις τοπικές οργανώσεις ή τους βουλευτές και τα κορυφαία στελέχη.

Δεύτερον, τα κορυφαία στελέχη, με εξαίρεση κάποιες συνεντεύξεις του Πάνου Σκουρλέτη, κυριολεκτικά δεν υπήρξαν.

Ο Νίκος Βούτσης, για παράδειγμα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Φίλης, από την πλευρά της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης ή η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς και άλλοι από την πλευρά των λεγόμενων «προεδρικών», δεν εμφανίστηκαν πουθενά.

Πολύ πιθανόν, οι περισσότεροι από αυτούς, να μην διέκοψαν καν τις διακοπές τους!

Τρίτον, οι ευρωβουλευτές του κόμματος επίσης δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους, ακόμα και αυτοί που είναι θεσμικά υπεύθυνοι για το περιβάλλον.

Τέταρτον, παντελώς απόντα υπήρξαν τα στελέχη από την Περιφέρεια Αττικής, όπου πραγματικά ο Γιώργος Πατούλης κυριολεκτικά «οργίασε» με τις εμφανίσεις του, τόσο στα γεγονότα, όσο και στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα!

Και πέμπτον, εντελώς απούσα υπήρξε η υπεύθυνος για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η Ρένα Δούρου.

Για να είμαστε δίκαιοι αυτός που πραγματικά έδωσε τη μάχη ήταν ο αρμόδιος Τομεάρχης Χρήστος Σπίρτζης, που όσο γνωρίζουμε, δεν έφυγε καθόλου από την Αθήνα!

Πηγή