Μήνυμα στη Φώφη Γεννηματά αποτελεί η προσχώρηση του πρώην βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ  Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου φέρεται προβληματισμένη και δυσαρεστημένη από το «φλερτ» της Φώφης με τον Κυριάκο το τελευταίο διάστημα και τη σύμπλευση που έχουν σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Παρά την  αντικυβερνητική ρητορική της επικεφαλής του το Κίνημα Αλλαγής  επέλεξε να συμπορευτεί με την κυβέρνηση σε πολλά θέματα το τελευταίο διάστημα, όπως το ΑΣΕΠ, η ψήφος των ομογενών κοκ, απορρίπτοντας τις σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ για αντικυβερνητικό μέτωπο.

Το γεγονός δυσαρέστησε την Κουμουνδούρου, με αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας να προσκαλέσει στο γραφείο του τον πρώην βουλευτή Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου (εξάδελφο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Σίμου Κεδίκογλου) και να τον εντάξει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, ο Συμεών Κεδίκογλου θα είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ευβοίας.

Ο  διεμβολισμός του ΚΙΝΑΛ με τον Συμεών Κεδίκογλου αποτελεί την πρώτη κίνηση του σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συνεχιστεί με μεθοδευμένες κινήσεις το επόμενο διάστημα, ακόμα και πριν την εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ -όποιος και αν εκλεγεί αρχηγός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, παράλληλα με τον Συμεών Κεδίκογλου, φέρεται ήδη να συζητά με την πρώην υπουργό και υποψήφια για την περιφέρεια Κεντρικής Ελλάδας του ΚΙΝΑΛ στις τελευταίες εκλογές Κατερίνα Μπατζελή, αλλά και με άλλα στελέχη από την περιοχή.

Ενδιαφέρον δε εμφανίζει εάν η Φώφη Γεννηματά θα σηκώσει το γάντι και θα απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα ή θα αφήσει να φθαρεί και άλλο το προφίλ της-κάτι που ασφαλώς έχει επιπτώσεις στη μάχη για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

ΑΣΕΠ: Η Φώφη εγκατέλειψε τον Τσίπρα και πάει μαζί με τον Κυριάκο