Στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητείται το πρόσωπο που θα τεθεί απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη για την διεκδίκηση της ηγεσίας.

Όλα δείχνουν πως αύριο, Σάββατο, θα ανακοινωθεί αυτό το πρόσωπο και δεν είναι άλλο, σύμφωνα με πληροφορίες, από αυτό της Όλγας Γεροβασίλη.

Μετά τις χθεσινές καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και την απάντηση-ρελάνς του Στέφανου Κασσελάκη για προσφυγή σε κάλπες, όλα δείχνουν πως η Όλγα Γεροβασίλη θα διεκδικήσει την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Γεροβασίλη είχε συνάντηση νωρίς το μεσημέρι στο γραφείο της στη Βουλή με τον Διονύση Τεμπονέρα, χωρίς ακόμα να υπάρχει σαφής εικόνα για τις διαβουλεύσεις.

Σημειώνεται πως το όνομα της κυρίας Γεροβασίλη είχε πέσει στο τραπέζι των εσωκομματικών συζητήσεων μέσα στην εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, προκειμένου να αναλάβει τον ρόλο της μεταβατικής προέδρου σε περίπτωση που γινόταν πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη από την Κεντρική Επιτροπή.

Οι ίδιες πληροφορίες, οι οποίες μένει να επιβεβαιωθούν, αναφέρουν πως η υποψηφιότητά της θα ανακοινωθεί αύριο στο Συνέδριο.

Οι προϋποθέσεις της Όλγας Γεροβασίλη

Ωστόσο, η κυρία Γεροβασίλη έχει θέσει κάποιες προϋποθέσεις, πριν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, και αυτές αφορούν τόσο την πλήρη στήριξη της από τα στελέχη του περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα όσο και του ιδίου του πρώην πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμη: