Αν κάτι πείραξε πολύ την ηγεσία της Κουμουνδούρου από τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τις πυρκαγιές, ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού να ορίσει επικεφαλής της ανασυγκρότησης της Εύβοιας τον Σταύρο Μπένο.

Και αυτό όχι μόνο γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ανταπόκριση της κίνησής του, αυτής έδειξε να μην απομονώνεται στο πολιτικό φάσμα τη δύσκολη αυτή περίοδο, αλλά και γιατί εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ «φλέρταρε» με την αξιοποίηση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Ο Σταύρος Μπένος υπήρξε δίπλα στη Λυδία Κονιόρδου όσο η εκ των κορυφαίων ηθοποιών υπήρξε υπουργός Πολιτισμού και, σύμφωνα με πληροφορίες είχε δεχτεί προτάσεις για αξιοποίησή του σε διάφορες θέσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες, το όνομά του είχε παίξει και για το υπουργείο Πολιτισμού, μετά την αντικατάσταση της Λυδίας Κονιόρδου, χωρίς να είναι εξακριβωμένο αν τελικά του έγινε και τυπικά η σχετική πρόταση.

Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, αναθάρρησαν όταν στην αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη είχε διαρρεύσει μια πληροφορία ότι ο πρώην Δήμαρχος Καλαμάτας είχε δεχτεί πρόταση από τον πρωθυπουργού για υπουργοποίησή του και την απέρριψε.

Το τελευταίο δε διάστημα, που η Κουμουνδούρου αναζητά πρόσωπα από την κοινωνία ώστε να δείξει ότι αποφεύγει την απομόνωση, ξεκίνησε και πάλι το φλερτ με τον Σταύρο Μπένο. Μόνο που πρόλαβε ο …Μητσοτάκης!

Η όλη ιστορία θύμισε σε «πασοκογενή» στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την ιστορία με το φλερτ που είχε για ένα διάστημα ο Γεράσιμος Αρσένης με τον Κώστα Καραμανλή.

Ο κεφαλλονίτης πολιτικός, υπό την ηγεσία Γιώργου Παπανδρέου και με το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση, είχε ένα πρόγραμμα και επισκέφτηκε στο Μαξίμου τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς να έχει ενημερώσει τον Γιώργο Παπανδρέου-από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ζήτησε μετά… συνάντηση!

Ο θόρυβος που ξεσηκώθηκε ήταν μεγάλος, με αποτέλεσμα να ερωτηθεί από τους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Γεράσιμος Αρσένης γιατί πήγε πρώτα στον τότε πρωθυπουργό, χωρίς να ενημερώσει τον δικό του αρχηγό!

«Ο Καραμανλής είναι πιο γρήγορο …πιστόλι», ήταν η απάντηση τότε του κεφαλλονίτη πολιτικού, που επίσης σήκωσε πολύ κουβέντα!

ΠΑΣΟΚ: Φόβος για «αφαίμαξη» στελεχών από τη Ν.Δ. αλά Μπένος