Φόβους ότι θα υποστούν νέο κύμα «λεηλασίας» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τον ορισμό του Σταύρου Μπένου ως υπεύθυνου για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας, εκφράζουν κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο Μπένος είναι η αρχή, ο Μητσοτάκης θα πάρει και άλλους που προέρχονται από το χώρο μας», αναφέρουν χαρακτηριστικά στις κατ΄ ιδίαν συνομιλίες τους.

Για ποιους φοβούνται;

Πρώτα απ΄ όλα για στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, έχουν μεν εγκαταλείψει το χώρο από καιρό, αλλά δεν έχουν ενταχθεί στη Νέα Δημοκρατία:

-Την Άννα Διαμαντοπούλου, που ήδη ο πρωθυπουργός την είχε ορίσει ως υποψήφια της χώρας για τη θέση του ΓΓ του ΟΟΣΑ.

-Τον Γιώργο Φλωρίδη, που ανοιχτά επιτίθεται πλέον όχι μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο ΚΙΝΑΛ, με τις πληροφορίες να επιμένουν πως είναι ανοιχτός στην οποιαδήποτε χρησιμοποίησή του.

Ταυτόχρονα, όμως ανησυχούν και για πρόσωπα όπως ο Γιάννης Μανιάτης, πολύ περισσότερο καθώς ο πρώην υπουργός έχει ασχοληθεί πολύ με θέματα περιβάλλοντος, που πλέον είναι θέματα πρώην γραμμής.

Ο Γιάννης Μανιάτης, βεβαίως, έχει δηλώσει ότι ασχολείται πλέον αποκλειστικά με τις υποχρεώσεις του στο Πανεπιστήμιο, στη Χαριλάου Τρικούπη ωστόσο εκτιμούν πως εάν του κάνει αξιόλογη πρόταση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην υπουργός θα τη κάνει αποδεκτή.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ακόμα πως ο κύκλος όσων από το χώρο προσφέρονται για «αξιοποίηση» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα διευρυνθεί κατά πολύ εάν ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν εκλεγεί πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής…