Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, δήλωσε ότι η χαοτική κατάσταση που επικράτεια στα πανεπιστήμια δεν αρέσει στην κοινωνία.

Μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6» και αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Συρίγος σχολίασε πως σηκώνει τους τόνους «διότι τη βολεύει να φεύγει η προσοχή από τα του οίκου της».

Πιο συγκεκριμένα, τόνισε ότι ενώ υπάρχουν εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ για το πού θα κατευθυνθεί, κεντροαριστερά ή πιο σοσιαλδημοκρατικά, την ίδια ώρα οξύνουν την κατάσταση. 

Όπως είπε ο υφυπουργός Παιδείας, το θέμα γίνεται ταυτοτικό για ιδεοληπτικούς λόγους. Ωστόσο, σημείωσε, υπήρξε κοινός παρονομαστής μεταξύ των κομμάτων αφού όλοι παραδέχθηκαν ότι υπάρχει σοβαρότητα πρόβλημα στα Πανεπιστήμια. «Διαφωνούμε στην επίλυση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η παρουσία της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν ποινικές περιπτώσεις. Δεν μπορεί να αναλάβει κάποιος άλλος πέρα από την αστυνομία που είναι επιφορτισμένη από τον νόμο και το κράτος να αντιμετωπίζει τη βία. Το ειδικό αυτό σώμα, όπως εξήγησε ο κ . Συρίγος, θα λειτουργήσει σε τέσσερα Πανεπιστήμια, ενώ εξήγησε ότι είναι έτοιμο και εκτιμά πως θα είναι αποτελεσματικό.