Ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «αυριανισμό», με αφορμή τις ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για φερόμενη δήλωσή του για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6», ο κ. Συρίγος σχολίασε τις αντιδράσεις για δήλωση που έκανε σε εκδήλωση με την οποία υποστήριξε ότι «η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά είχε γίνει και το 1969», λέγοντας ότι η αντιπολίτευση απομόνωσε μια φράση 14 δευτερολέπτων που μιλούσε για ιστορικά φαινόμενα. «Το εξήγησαν και οι δύο συνομιλητές μου βγήκα και το εξήγησα και εγώ και ξανά έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν το καταλαβαίνω», υπογράμμισε.

«Ήπια η αστυνόμευση στα ΑΕΙ»

Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και ειδικά για την πρόβλεψη αστυνόμευσης στα ΑΕΙ, ο κ. Συρίγος τόνισε ότι «παρότι στα περισσότερα ΑΕΙ υπάρχει απόλυτη ησυχία και ηρεμία υπάρχουν κάποια εμβληματικά κτίρια σε κεντρικά σημεία του αστικού ιστού όπου γίνονται πόλος έλξεως όλων αυτών των διάφορων στοιχείων που συνήθως είναι υπό την ομπρέλα της antifa και δίπλα τους υπάρχουν παραβατικά στοιχεία του κοινού ποινικού δικαιού».

Τέλος, ο κ. Συρίγος χαρακτήρισε τον τρόπο αστυνόμευσης «μια λάιτ εκδοχή της αστυνομίας για να παρακολουθεί τι γίνεται». Ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι θα είναι άοπλο και πάνω τους θα έχουν μόνο τα γκλοπ και χειροπέδες. Ενώ, σε περίπτωση ταραχών, θα επεμβαίνει το κανονικό σώμα της Αστυνομίας. Σημείωσε πως παρά τις αντιδράσεις, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί είτε την Παρασκευή το μεσημέρι είτε το αργότερο τη Δευτέρα.