search

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Οι ημερομηνίες πληρωμής για τον Ιανουάριο

Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Πότε θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς

Οι συντάξεις Ιανουαρίου θα καταβληθούν από τις 21 μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά:

-Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και την κατάθεση να γίνεται το απόγευμα Τρίτης.

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, εφόσον το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9, θα πληρωθούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Τετάρτης.

-Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου, που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0,2,4,6,8, θα πληρωθούν την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, με την καταβολή να γίνεται το απόγευμα της Πέμπτης.

Με τη σύνταξη Ιανουαρίου 2023, που θα πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα (από 20/12), περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι θα δουν κέρδος από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Παράλληλα, η τέταρτη ετήσια αύξηση που προβλέπεται από τον ν. Βρούτση θα πραγματοποιηθεί με την καταβολή των συντάξεων Ιανουαρίου.

Οι πληρωμές του επόμενου διμήνου, θα είναι πολλές και μεγάλες, τόσο σε κόστος όσο και σε πλήθος δικαιούχων και για το λόγο αυτό ο ΕΦΚΑ τρέχει στη κυριολεξία ώστε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες στην ώρα τους. Πέρα όμως από τις γνωστές ενισχύσεις που θα λάβουν οι συνταξιούχοι – επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα, αυξήσεις 7,8% τον Ιανουάριο – υπάρχουν κι άλλες αυξήσεις που έρχονται σε πιο στοχευμένο κοινό και αφορούν συγκεκριμένες ομάδες.

Διαβάστε ακόμη: