Σήμερα (13/03), ο Υπουργός Εξωτερικών είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, μία ημέρα μετά την επίσκεψη του τελευταίου, στο Κόσοβο.

«O Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε σήμερα (13/03) τηλεφωνική συνομιλία με τον ειδικό εκπρόσωπο της Ένωσης, Μίροσλαβ Λάιτσακ, τον οποίο ενημέρωσε για την πρόσφατη επίσκεψη στην Πρίστινα» και με τον οποίο είχαν «επίκαιρη συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στον διάλογο Βελιγραδίου – Πρίστινας», σημειώθηκε στην επίσημη ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε βρεθεί στην Πρίστινα, όπου είχε συνάντηση με την Κοσοβάρα ομόλογό του, Ντονίκα Γκερβάλα – Σβαρτς, με την οποία συζήτησαν για τις περιφερειακές εξελίξεις και για την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, καθώς και τις εξελίξεις στον διάλογο Σερβίας – Κοσόβου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Κόσοβο, ο Νίκος Δένδιας είχε γεύμα και με τον Πρωθυπουργό, Άλμπιν Κούρτι, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές και τη γενικότερη πορεία των Δυτικών Βαλκανίων.

Διαβάστε ακόμη: