Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει τις επόμενες μέρες μεγάλο δεξιό μανιφέστο επ’ αφορμή της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Είναι ξεκάθαρο ότι στην ομιλία του στη Βουλή ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει εξ ονόματος όλων των δεξιών στελεχών και των παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης και θα υπερασπιστεί την ελληνική οικογένεια απέναντι στο επίμαχο νομοσχέδιο.

Ο Πρώην Πρωθυπουργός θα βάλλει κατά της ηγεσίας της ΝΔ να φέρει ένα αχρείαστο νομοσχέδιο καθώς όπως πιστεύει το παλιό νομοσχέδιο που επιτρέπει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών είναι αρκετό για να ρυθμιστούν όποια ζητήματα ανακύπτουν.

Παράλληλα, θεωρεί ότι η κυβέρνηση και η τωρινή ΝΔ σύρεται σε μία ατζέντα που δεν είναι στον πυρήνα της δική της.

Αλλά απηχεί περισσότερο την Αριστερά και την Κεντροαριστερά και ως εκ τούτου θεωρείται ότι είναι απότοκη της κεντρώας στροφής που έχει δώσει στο κόμμα ο Κ. Μητσοτάκης.

Όμως, ο κ. Σαμαράς δεν πρόκειται να σταθεί μόνο στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, που όχι μόνο είναι αντίθετος αλλά έχει δημιουργήσει και τάση μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα που θα καταψηφίσει μαζικά το νομοσχέδιο, περίπου 20-25 βουλευτών ενώ συνολικά περίπου 45-50 θα καταψηφίσουν και θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Θα αναφέρει την γενικότερη στροφή της κυβέρνησης σε θέματα ταμπού για την Κεντροδεξιά παράταξη, όπως π.χ το μεταναστευτικό το οποίο αποτέλεσε και την αφορμή για να ξεσπάσει ένας πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ του περιβάλλοντος Σαμαρά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη.

Αλλά και την αλλαγή του πολιτικού dna της ΝΔ με την μεγάλη ενσωμάτωση στο κόμμα στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Ο Σαμαράς δεν είναι αντίθετος με τις μεταγραφές, πώς θα μπορούσε άλλωστε και ο ίδιος τις έκανε και από το ΠΑΣΟΚ και από το ΛΑΟΣ, όμως, η σημερινή ΝΔ, το Μαξίμου και η κυβέρνηση είναι 70-30 υπέρ ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι.

Τώρα, το Μαξίμου θα ακούσει με προσοχή την ομιλία Σαμαρά αλλά δεν θα απαντήσει για να μην δώσει λαβή για νέα εσωστρέφεια.

Άλλωστε, θα κάνει ομιλία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος την Πέμπτη θέλει – πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο- να κάνει μία συνολική παρέμβαση σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα πάνω στα οποία εδράζεται και το νομοσχέδιο.

Το θέμα είναι ότι την Πέμπτη θα είναι και η ομιλία Σαμαρά και όλοι θα στρέψουν την προσοχή σε αυτά που θα πει αλλά και σε όσους τον χειροκροτήσουν.

Διαβάστε ακόμη: