Τη σύναψη συνεργασίας με την Crossover, διανομέα τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού δικτύων στη Βόρεια Αμερική, ανακοίνωσε η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων. Σκοπός τής συνεργασίας είναι η προώθηση ραδιοσυστημάτων τεχνολογίας E-Band, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βελτιστοποιούν το κόστος του δικτύου και να παρέχουν υψηλή χωρητικότητα, στοιχεία απαραίτητα για υπηρεσίες 4G/5G backhaul & fronthaul στον Καναδά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Crossover θα επικεντρωθεί στην προώθηση του UltraLink-GX80, ενός ραδίου τεχνολογίας E-Band (71-76/ 81-86 GHz) εξαιρετικής απόδοσης και υπερ-υψηλής χωρητικότητας που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε απαιτητικές εφαρμογές ασύρματης μετάδοσης, τo UltraLink-GX80, το οποίο είναι πλήρως συμβατό με τις προδιαγραφές της καναδικής ρυθμιστικής αρχής (ISED), αποτελεί την ιδανική λύση για απαιτητικές εφαρμογές μεταφοράς δεδομένων που απαιτούν χωρητικότητα μεγέθους οπτικών ινών έως και 10 Gbit/s ανά κατεύθυνση. Σε διαμόρφωση ζεύξης 2+0 XPIC, το UltraLink-GX80 επιτυγχάνει ταχύτητες έως και 20 Gbit/s ανά κατεύθυνση, ενώ στη διαμόρφωση ζεύξης διπλής ζώνης συχνοτήτων (Dual Band) μπορεί να συνδυαστεί με μικροκυματικά ράδια -συμπεριλαμβανομένων και ραδίων τρίτων κατασκευαστών- για ενίσχυση της χωρητικότητας, έως και 10 Gbit/s, ασύρματων ζεύξεων έως 10χλμ ή και περισσότερο. Είναι ένα μοναδικά λειτουργικά πολυδύναμο ράδιο, ιδανικό για τη μεταφορά όλων των τύπων δεδομένων σε δίκτυα ασύρματης πρόσβασης κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας 4G/4G+/5G, καθώς και για οποιαδήποτε εφαρμογή μεταφοράς δεδομένων σε δίκτυα που βασίζονται σε τεχνολογία Ethernet ως υποκατάστατο της οπτικής ίνας. Ταυτόχρονα, όντας ένα ράδιο αμιγώς εξωτερικής χρήσης, το UltraLink-GX80 ελαχιστοποιεί τον απαιτούμενο χώρο εγκατάστασης και το σχετιζόμενο κόστος.

Ο Dharminder Chanana, διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της Intracom Telecom στις ΗΠΑ, Conklin-Intracom, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Crossover για την περαιτέρω επέκτασή μας στη Βόρεια Αμερική. Τα ραδιοσυστήματα τεχνολογίας E-Band της Intracom Telecom ταιριάζουν ιδανικά στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Crossover, επιτρέποντάς στον διανομέα να προσφέρει υψηλές ταχύτητες σύνδεσης σε εταιρικούς πελάτες».

Ο Darin Gibbons, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Crossover, σχολίασε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Intracom Telecom μας επέλεξε ως τον νέο της διανομέα στον Καναδά. Τα κορυφαία στον κλάδο ασύρματα ευρυζωνικά προϊόντα UltraLink θα αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό μας, καθώς θα καλύψουν τις ανάγκες των πελατών μας όσο αυτοί συνεχίζουν να αναπτύσσουν τα 5G και τα ιδιωτικά LTE δίκτυά τους».