Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον και ο 12ος δράστης της επίθεσης στη περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου που είχε ως αποτέλεσμα την δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν Έλληνα, γεννηθέντα στη Θεσσαλονίκη το 2000 ο οποίος είναι ο οδηγός του Wolksvagen Polo που συμμετείχε στην επίθεση.

Το αυτοκίνητο είναι στο όνομα του πατέρα του.

Για το συγκεκριμένο άτομο είχε μιλήσει ο «ποδοσφαιριστής» Γιάννης Κουμαρόπουλος αποκαλώντας τον με το όνομα «Ντίνος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του, ο 22χρονος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.

Υπενθυμίζεται ότι για τη δολοφονία του Άλκη έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής 10 άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου:

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν.

Δολοφονία του Άλκη: Απολογείται ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία

Σήμερα απολογείται ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος παραδόθηκε την περασμένη Πέμπτη αφού πρώτα είχε διαφύγει στη χώρα του.

Ο 20χρονος αναμένεται να επιμείνει στην αρχική του θέση (όπως υποστηρίζουν άλλωστε οι περισσότεροι κατηγορούμενοι για το φονικό) ότι δεν συμμετείχε ενεργά στη δολοφονία, αλλά ότι είχε περιφερειακό ρόλο. Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος του 20χρονου, Παρασκευάς Σπυράτος, την Παρασκευή είχε δηλώσει ότι από την εικόνα που έχει που διαπιστώσει έως τώρα, ο εντολέας του «δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει καταφέρει χτυπήματα», ενώ πρόσθεσε ότι ο νεαρός «έχει θέση άρνησης στο ότι κρατούσε όπλο».

Μητέρα Άλκη: «Δεν επιθυμώ καμία επικοινωνία με την απέναντι πλευρά»