Η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού, μίλησε για ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που πάει να ξεκινήσει από τη μεριά των κατηγορουμένων, στο οποίο η ίδια δεν θέλει καμία συμμετοχή. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην τεράστια απώλεια που βιώνει και την συμπαράσταση που δέχεται από τον κόσμο.

Μιλώντας στον Alpha, η κυρία Μελίνα κατέστησε σαφές πως δεν θέλει καμία επικοινωνία με τους δολοφόνους του παιδιού της και πως τους παραδίδει στην ελληνική δικαιοσύνη.

 «Επειδή πάει να ξεκινήσει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι με την άλλη πλευρά, θέλω να περάσω ένα μήνυμα: Δεν επιθυμώ καμία επικοινωνία με την απέναντι πλευρά. Δεν θέλω να περάσω σε καμία αντιπαράθεση, να ανταλλάξουμε λόγια, μηνύματα, καμία τέτοια κίνηση», ανέφερε η κυρία Μελίνα.

«Αν έχει ξεκινήσει να σταματήσει εδώ. Σεβαστείτε την απώλεια του Άλκη, θρηνώ για το παιδί μου», τόνισε και συμπλήρωσε πως παραδίδει τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη.

Αναφορικά με το πώς βιώνει το βαρύ πένθος της σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του Άλκη, ανέφερε:

«Είναι πάρα πολλά τα ερωτήματα που με βασανίζουν αυτές τις μέρες, το μυαλό αδειάζει, ξαναγεμίζει. Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους μας, οικογένειες, γονείς, όλους τους φορείς, όλοι να δουλέψουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι».

Στον Alpha παρουσιάστηκαν και εικόνες από το δωμάτιο του Άλκη, στο οποίο έχουν μπει τα αντικείμενα που άφησε ο κόσμος στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου, ανάμεσα στα οποία και φανέλες από διάφορες ομάδες.

«Όλοι μαζί μία αγκαλιά, τα έβαλα έτσι για να συμβολίζουν κάτι, δεν τα πέταξα έτσι (τυχαία), όλα μέσα στο δωμάτιο έχουν έναν συμβολισμό. Τα μηνύματα είναι συγκινητικά, έρχονται ακόμα άλλες 12 σακούλες, είναι όγκος μηνυμάτων»,
συνέχισε η κυρία Μελίνα.

«Όλη αυτή η δύναμη, την πραότητα, την αγάπη, που νιώθω, είναι ο Άλκης. Μέσα μου δεν βγαίνει η Μελίνα, βγαίνει ο Άλκης. Αυτός με καθοδηγεί από εδώ και πέρα. Δέχομαι πολλά μηνύματα, αλλά είναι αδύνατον τώρα να απαντήσω, να ε συγχωρήσουν» κατέληξε.

Τη Δευτέρα η τελευταία απολογία

Στους δέκα ανέρχονται πλέον οι προσωρινά κρατούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη, μετά τις μαραθώνιες, χθεσινές απολογίες τεσσάρων ακόμη εκ των φερόμενων δραστών στη στυγερή δολοφονία. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Τον κύκλο των απολογιών, αναμένεται να κλείσει την ερχόμενη Δευτέρα ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος παραδόθηκε την περασμένη Πέμπτη στις ελληνικές Αρχές, καθώς ενεργοποιήθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του και έλαβε προθεσμία, για να απολογηθεί μεθαύριο.

https://www.youtube.com/watch?v=OBgIx5ABS1Q&ab_channel=GreekTv

Αυστηρές ποινές

Με το κουβάρι της αποτρόπαιας δολοφονίας να ξετυλίγεται μέρα με την μέρα ολοένα και περισσότερο, την αυστηροποίηση του πλαισίου για τους οργανωμένους οπαδούς των αθλητικών συλλόγων.

«Στο νέο θεσμικό πλαίσιο κατά της οπαδικής βίας, το οποίο επεξεργάστηκε χθες το κυβερνητικό επιτελείο σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, και αυστηροποίηση των ποινών για όσους συλλαμβάνονται από την επόμενη εβδομάδα, καθώς είναι καλύτερα κάποιος να μπει μέσα για λίγο παρά να του έχει επιβληθεί ποινή και αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος», εξήγησε ο Πρωθυπουργός.

«Έχουμε πιο αυστηρό πλαίσιο από το 2019, αλλά πάρα πολλές λέσχες φιλάθλων λειτουργούν ανεξέλεγκτα, αυτό θα αλλάξει», κατέληξε.

Δολοφονία Άλκη: Μυστήριο με τον «Άγνωστο Χ» οδηγό του τρίτου οχήματος