Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Μετά από μαραθώνιες απολογίες ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, τους «έδειξαν» τον δρόμο για τη φυλακή. Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο.

Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για το φονικό επεισόδιο έξι κατηγορούμενοι, ενώ αύριο θα περάσουν την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

Ο 11ος που ταυτοποιήθηκε για το άγριο έγκλημα παραδόθηκε νωρίτερα στις αρχές της Αλβανίας, όπως έκανε γνωστό σε δηλώσεις του ο συνήγορός του, κ. Παρασκευάς Σπυράτος.

«Εδώ και μία ώρα περίπου, ο εντολέας μου έχει παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς και θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της εκδόσεώς του ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να αξιολογηθεί δικαστικά η υπόθεσή του», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Σπυράτος, επισημαίνοντας ότι ο 20χρονος «εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματός του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να δικαστεί».

Όπως σημείωσε για την εξέλιξη αυτή έχει ενημερωθεί ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης ώστε να πράξει τα δέοντα απευθυνόμενος στους προϊσταμένους του και να υπάρξει συνεργασία των ελληνικών με τις αλβανικές αρχές για να επισπευστεί η μετάβασή του στην Ελλάδα και να απολογηθεί.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για το πότε θα εκδοθεί, ο ίδιος απέφυγε να κάνει κάποια εκτίμηση, εκτιμώντας πως από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα μέγιστα δυνατά ώστε να έρθει εδώ το ταχύτερο δυνατό. «Αυτή τη διαβεβαίωση έχω πάρει. Πιστεύω ότι και οι αλβανικές αρχές θα συνεργαστούν προς την ίδια κατεύθυνση διότι η βούληση του εντολέα μου είναι σαφής», τόνισε ο κ. Σπυράτος.

Αναφερόμενος στο καθεστώς έκδοσης που ισχύει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας σημείωσε: «Επί της ουσίας, νομικά, δεν θα εξεδίδετο. Αν ο ίδιος συλλαμβανόταν στη χώρα καταγωγής του και είχε άρνηση να έρθει εδώ και να υποστεί τη βάσανο της Δικαιοσύνης, δεν θα ερχόταν».

«Εγώ είχα το δρεπάνι» λέει ο Κουμαρόπουλος – «Έδειξε» τον φονιά, υπέδειξε πού βρίσκεται το μαχαίρι του εγκλήματος

Tο άτομο που κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη Καμπανό φέρεται να υπέδειξε κατά την απολογία του ενώπιον της 7ης Τακτικής Ανακρίτριας ο 21χρονος Γιάννης Κουμαρόπουλος, που συνελήφθη για την υπόθεση.

koymaropoylos-arthro

Μάλιστα, ο 21χρονος ανέφερε ενώπιον της ανακρίτριας πως τα θανάσιμα χτυπήματα έγιναν με μαχαίρι και όχι με το δρεπάνι, όπως αρχικά λεγόταν και υπέδειξε και το μέρος στο οποίο βρίσκεται. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 21χρονου, Απόστολος Λύτρας, «ανέφερε ποιος ήταν αυτός ο οποίος αφαίρεσε τη ζωή του Άλκη με ένα μαχαίρι και μάλιστα έχει υποδείξει πού βρίσκεται αυτό το μαχαίρι για να βρεθεί το συγκεκριμένο μαχαίρι με το οποίο αφαιρέθηκε η ζωή του παιδιού».

Ο 20χρονος Αλβανός πάει στα σύνορα να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές

Στα ελληνοαλβανικά σύνορα οδεύει ο 20χρονος Αλβανός που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, με σκοπό να παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.

Ο Αλβανός είχε δηλώσει μέσω του δικηγόρου του πως συναινεί να εκδοθεί στην Ελλάδα με σκοπό να δώσει εξηγήσεις και να δικαστεί για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην οποία αρνείται πως είχε ενεργό εμπλοκή.

«Πήγε και παραδόθηκε μόνος του. Έχει συναίσθηση της κατάστασης και συναινεί στην έκδοσή του». Με αυτά τα λόγια ο κ. Παρασκευάς Σπυράτος, δικηγόρος του 20χρονου Αλβανού που στη μία το μεσημέρι παραδόθηκε στο ΑΤ Κορυτσάς, καθώς είναι ένας από τους 11 που εμπλέκονται στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δίνει το στίγμα των προθέσεων του εντολέα του.

Αξίζει να επισημανθεί, ότι ο 20χρονος μαζί με τον πατέρα και τη γιαγιά του έφυγε τα μεσάνυχτα της Τρίτης και μέσω Κρυσταλοπηγής κρύφτηκε στην Κορυτσά. Χθες εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και στη μια το μεσημέρι παραδόθηκε στις αρχές.