Δεν φτάνει που ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης μπήκε από το παράθυρο στην θέση του αναπληρωτή CEO, όπως έχει άλλωστε επισημάνει με παλαιότερες αναρτήσεις το radar, συνεχίζει να λαμβάνει αργομισθίες και μάλιστα σε εποπτευόμενους φορείς του Υπερταμείου παραβιάζοντας κάθε αρχή διαφάνειας και εταιρικής διακυβέρνησης.

Αναλυτικότερα ο απόφοιτος ζωικής παραγωγής κ. Σταμπουλίδης, λαμβάνει εκτός από τον μισθό των 200.000 ευρώ ετησίως και επιπλέον αργομισθίες από την συμμετοχή του στο ΔΣ του Οργανισμού Λιμένων Θεσσαλονίκης ΑΕ και του Οργανισμού Λιμένων Αλεξανδρούπολης ΑΕ.

Μάλιστα στον ΟΛΘ ΑΕ εκτός την αμοιβή του από την συμμετοχή του στο ΔΣ της εταιρείας, λαμβάνει και επιπλέον αμοιβές από την συμμετοχή του στην Επιτροπή Ελέγχου της Εταιρείας, η οποία είναι εισηγμένη και εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Έχει όμως τα προσόντα που προβλέπει ο νόμος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ν.4449/2017) για την συμμετοχή του σε μια τέτοια επιτροπή που προβλέπεται και από την Κοινοτική νομοθεσία;

Η απάντηση βρίσκεται στο άρθρο 44 του ν.4449/2017 όπου προβλέπει μεταξύ των άλλων … «τα μέλη της επιτροπής ελέγχου διαθέτουν επαρκή γνώση του τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η ελεγχόμενη οντότητα…»!

Έχει γνώσεις ο κ. Σταμπουλίδης από λιμάνια και εάν ναι πού τις απέκτησε; Το σίγουρο είναι ότι δεν τις απέκτησε από τις σπουδές στην ζωική παραγωγή.

Τα ερωτήματα που θέτει το radar είναι τα εξής:

  • Αποτελούν όλα τα ανωτέρω παραβάσεις τις εταιρικής διακυβέρνησης που διαφημίζει το Υπερταμείο ότι ακολουθεί;
  • Θα επιβάλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρόστιμα στην εταιρεία για παραβάσεις της Χρηματιστηριακής νομοθεσίας;
  • Θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ο ΟΛΘ ΑΕ και ο μέτοχος δεδομένου ότι ενδέχεται να επηρεάζεται το κύρος των αποφάσεων που λαμβάνει;
  • Δεν υπάρχουν στο Υπερταμείο άλλα έμπειρα στελέχη να εκπροσωπήσουν τον οργανισμό δεδομένων και των θεμάτων σύγκρουσης συμφερόντων που παρατηρούνται;
  • Τι θα κάνει ο νέος και έμπειρος CEO του Υπερταμείου, Γιάννης Παπαχρήστου για όλα αυτά;

Διαβάστε ακόμη: