Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη καθώς η σεζόν εταιρικών κερδών συνεχίστηκε, με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones να βρίσκεται σε τροχιά για το μεγαλύτερο σερί κερδών του εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Ο Dow Jones διαπραγματεύτηκε 272 μονάδες υψηλότερα, ή 0,8%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,5% επίσης, ενώ ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,3%.

Ο Dow βρίσκεται σε τροχιά να κλείσει την όγδοη συνεχόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης με κέρδη, το μεγαλύτερο σερί του από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Η Goldman Sachs ανέφερε απώλεια προσαρμοσμένων κερδών ανά μετοχή και πτώση στα έσοδα την Τετάρτη, συνδεδεμένη με απώλειες σε ακίνητα καθώς και στην GreenSky. Η Goldman είχε προειδοποιήσει προηγουμένως τους επενδυτές ότι το τρίμηνο πιθανότατα θα αποδώσει αθώα αποτελέσματα. Ωστόσο, οι μετοχές μεταβλήθηκαν ελάχιστα.

Άλλες μεγάλες εταιρείες όπως οι Netflix, Tesla, IBM και United Airlines αναμένεται να δημοσιεύσουν οικονομικά αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της σημερινής διαπραγμάτευσης.

Μέχρι στιγμής, η σεζόν των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου έχει ξεκινήσει δυναμικά.

Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν αναφέρει αποτελέσματα, το 78% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Για πολλούς επενδυτές, το πρόσφατο σερί κερδών ενισχύει την υπόθεση για ένα σενάριο ήπιας προσγείωσης. Είναι μια προοπτική που έχει κερδίσει έλξη μετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον πληθωρισμό της περασμένης εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι ο Dow σημείωσε την έβδομη συνεχόμενη θετική συνεδρίαση την Τρίτη για τη μεγαλύτερη σειρά κερδών της από τον Μάρτιο του 2021.

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών αυξάνονται μετά το πρώτο κύμα κερδών

Οι επενδυτές φαίνεται να ανακουφίζονται μετά το πρώτο κύμα κερδών των περιφερειακών τραπεζών. Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) σημείωσε άνοδο περίπου 1% στις αρχές της διαπραγμάτευσης καθώς οι επενδυτές και οι αναλυτές μετακινούνται μέσω των αναφορών της Western Alliance, US Bancorp και άλλοι.

Οι μετοχές της Western Alliance με έδρα το Phoenix αυξήθηκαν περισσότερο από 2% παρά τα κέρδη ανά μετοχή 1,96 $ ανά μετοχή, 2 σεντς κάτω από τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Διαβάστε περισσότερα