Εκτός ελέγχου είναι το πύρινο μέτωπο που μαίνεται στη Ροδόπη αφού έφτασε σε κατοικημένη περιοχή.

Οι φλόγες καίνε τα πρώτα σπίτια στον οικισμό Σώστης, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του xronos.gr.

«Βροχή» από μηνύματα του 112 για εκκενώσεις οικισμών στη Ροδόπη, λόγω της φωτιάς

Μήνυμα του 112 στάλθηκε στις 16:04 στους κατοίκους των περιοχών Μέγα Πιστό και Μίσχο, στη Ροδόπη, ώστε να εκκενώσουν με κατεύθυνση τον Ίασμο, λόγω δασικής φωτιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

Νεό μήνυμα εστάλη από το «112» λίγο μετά τις 17:00 στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών τριών ακόμη περιοχών για εκκένωση στην Ροδόπη, όπου έχει ξεσπάσει πυρκαγιά.

Συγκεκριμένα, η ειδοποίηση απευθυνόταν σε όσους βρίσκονταν στους οικισμούς  Πολύανθος, Σώστης και Ληνό με οδηγία να εκκενώασουν προς την Κομοτηνή

Η κατάσταση με τις φωτιές στη Ροδόπη είναι αρκετά δύσκολη, καθώς εκτός από το ενεργό μέτωπο πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη, στο οποίο επιχειρούν σε πολλή δύσκολη περιοχή εναέριες και επίγειες δυνάμεις, ένα δεύτερο ξέσπασε στον νομό.

Ειδικότερα, αργά το μεσημέρι προς νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (21/8), ξέσπασε φωτιά λίγο πιο βόρεια από το χωριό Μίσχος σε αμιγώς δασική έκταση. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Στο σημείο έσπευσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Xronos, οι κάτοικοι παρακολουθούν με αγωνία τις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής, καθώς οι φλόγες επεκτείνονται και πάνε προς το Παπίκιο Όρος.

Στον ορεινό όγκο υπάρχουν αρκετά μαντριά με ζώα, τα οποία απειλούνται.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι διασπασμένες σε πολλά μέτωπα στη Θράκη, καθώς υπενθυμίζεται ότι υπάρχει και το μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη.

Διαβάστε ακόμη: