Σημαντική αύξηση σημείωσαν οι τιμές πώλησης ακινήτων κατοικιών στα Χανιά το τρίτο τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024 σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της αγοράς ενώ μικρότερη ήταν η αύξηση που σημείωσαν τα ενοίκια για την ίδια περίοδο.

 

Η μεγάλη τουριστική κίνηση που σημειώνεται στα Χανιά σε συνδυασμό με τα όσα προσφέρει η γεωγραφική θέση των Χανίων και η γεωστρατηγική θέση της Κρήτης, συνεχίζουν να ελκύουν πληθώρα επενδυτών από τη Βόρεια Ευρώπη, τη Ρωσία, το Ισραήλ αλλά και Έλληνες επενδυτές που ενδιαφέρονται τόσο για ακίνητα για εκμετάλλευση όσο και για ιδιοκατοίκηση. 

 

Άλλοι παράγοντες όπως η περιορισμένη προσφορά κατάλληλης κατοικίας σε σχέση με την αυξημένη ζήτηση αλλά και η επιλογή πολλών ιδιοκτητών της βραχυχρόνιας μίσθωσης των ακινήτων τους, οδηγούν τις τιμές πώλησης και τα ενοίκια των ακινήτων προς τα πάνω.

 

Τάσεις των τιμών

 

Σε ό,τι αφορά τη μέση τιμή πώλησης ακινήτων στα Χανιά το τρίτο τρίμηνο του 2025 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2024, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 19,30% με τη μέση τιμή πώλησης να βρίσκεται στα 2.878 ευρώ ανά τ.μ., από τα 2.412 ευρώ ανά τ.μ., του 2024.

 

Σε ό,τι αφορά τη μέση τιμή ενοικίασης στα Χανιά το τρίτο τρίμηνο του 2025, σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 10,70%, σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2024 με τη μέση τιμή ενοικίασης να βρίσκεται στα 10,00 ευρώ ανά τ.μ., από τα 9,03 ευρώ ανά τ.μ. 

 

Ακίνητα στην αγορά 

 

Στο πεδίο των πωλήσεων ακινήτων κατοικιών στα Χανιά, βρίσκουμε ενδεικτικά:

 

Στο κέντρο των Χανίων, διαμέρισμα 50 τ.μ., τρίτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου πωλείται στα 3.700 ευρώ ανά τ.μ.

 

Στην περιοχή Νέα Χώρα, διαμέρισμα 93 τ.μ., τετάρτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 4.838,71 ευρώ ανά τ.μ.

 

Στην περιοχή Δικαστήρια, διαμέρισμα 48 τ.μ., τρίτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου πωλείται στα 3.729,17 ευρώ ανά τ.μ.

 

Στην περιοχή Λενταριανά, διαμέρισμα 87 τ.μ., δευτέρου ορόφου, δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 2.528,74 ευρώ ανά τ.μ.

 

Στο Ενετικό Λιμάνι, μεζονέτα 127 τ.μ., δύο υπνοδωματίων πωλείται στα 3.464,57 ευρώ ανά τ.μ.

 

Στις ενοικιάσεις ακινήτων κατοικιών στα Χανιά, βρίσκουμε ενδεικτικά: 

 

Στο κέντρο των Χανίων, διαμέρισμα 75 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 8 ευρώ ανά τ.μ.

 

Στην περιοχή Νέα Χώρα, διαμέρισμα 54 τ.μ., πρώτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 9,26 ευρώ ανά τ.μ.

 

Στην περιοχή Δικαστήρια, διαμέρισμα 80 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 10,63 ευρώ ανά τ.μ.

 

Στην περιοχή Λενταριανά, διαμέρισμα 55 τ.μ., ισόγειο, ενός υπνοδωματίου ενοικιάζεται στα 11,82 ευρώ ανά τ.μ.

 

Στο Ενετικό Λιμάνι, μονοκατοικία 113 τ.μ., δύο υπνοδωματίων ενοικιάζεται στα 7,26 ευρώ ανά τ.μ.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη: