Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Τίθεστε επικεφαλής μιας ιστορικής παράταξης σε μια εποχή με πολλές προκλήσεις που απαιτείται ενότητα, συνεννόηση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις», δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου, συμπληρώνοντας ότι η πανδημία επιβάλλει σε όλους υπευθυνότητα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του να θέσει  θέμα εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τόνισε ότι «είναι ώρα η Ευρώπη να τοποθετηθεί στο θέμα του εμπάργκο όπλων ενώ η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν μπορεί αγνοηθεί από την Ένωση».

Ο κ. Ανδρουλάκης  ενημέρωσε την κα Σαελλαροπούλου και για την εκστρατεία ενημέρωσης που ξεκινά το Κίνημα Αλλαγής «για να σπάσει ο φόβος και η παραπληροφόρησης για το εμβόλιο».

Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι εκλιπαρεί όλους να κάνουν το εμβόλιο και κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο αναφοράς Covid «Σωτηρία», τονίζοντας ότι «είναι αδιανόητο να αποδεχτούμε ότι χάνεται καθημερινά ένα χωριό».

Η διευθύντρια ΜΕΘ, Αντωνία Κουτσούκου επεσήμανε ότι από τους 17 νοσηλευόμενους ο ένας έχει εμβολιαστεί.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης, είπε επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται συνεννόηση, σύνεση και σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.