Συνάντηση με τη βουλευτή της Β’ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου, είχε νωρίτερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισφραγίζοντας την πολιτική συμπόρευση της με το Κίνημα.

Ειδικότερα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Η κ. Αδάμου συμμετείχε στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του Προέδρου του Κινήματος τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς και για την επιλογή των μελών των τοπικών και νομαρχιακών οργανώσεων στις 8 Μαΐου. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και στο εξής θα μετέχει στις κομματικές και πολιτικές δραστηριότητες του Κινήματος.

Η κ. Αδάμου θα παραμείνει ανεξάρτητη βουλευτής για την τρέχουσα κοινοβουλευτική της θητεία, καθώς ταυτίζεται με το αξιακό πολιτικό σκεπτικό του κ. Ανδρουλάκη.

Χρυσόγονος: Γιατί συμμετείχα στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ

Εκτός από την Κωνσταντίνα Αδάμου, στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ έδωσε το «παρών» και ο πρώην ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Εκτός από την Κωνσταντίνα Αδάμου, στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ έδωσε το «παρών» και ο πρώην ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Μιλώντας στον ρ/σ Flash 99,4 FM για τη συμμετοχή του στην εσωκομματική εκλογική του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ με την ιδιότητα του μέλους, ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε στην μαζική συμμετοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και μόνο η συμμετοχή είναι φανερό πως υποδηλώνει πως υπάρχει ζωή στον πλανήτη… ΠΑΣΟΚ. Είναι ένα μεγάλο πολιτικό ρεύμα που ξεκινάει από πολύ παλιά, διότι στην ουσία το ΠΑΣΟΚ ήταν κατά κάποιο τρόπο συνέχεια της Ενώσεως Κέντρου, που ήταν συνέχεια και μετεξέλιξη του κόμματος Φιλελευθέρων. Μπορεί να συνεχιστεί και να αποδώσει καρπούς για τη χώρα». Όπως δήλωσε ο κ. Χρυσόγονος η «χώρα βρίσκεται σε μια πορεία οικονομικής παρακμής και δεν μπορούμε να μπούμε σε μια τροχιά, αν παραμείνουμε σε παρακμιακές πολιτικές και νοοτροπίες απαρχαιωμένες». Στην ερώτηση τι σηματοδοτεί η συμμετοχή του στην διαδικασία είπε: «Επισημοποιείται η συμμετοχή μου ως μέλους. Δεν διεκδικώ πολιτικά αξιώματα, ούτε έχω πολιτικές φιλοδοξίες».

Για τον Νίκο Ανδρουλάκη ο κ. Χρυσόγονος δήλωσε πως θα είναι κατά την άποψή του «καλύτερος πρωθυπουργός από όσο υπήρξε ο Τσίπρας ή είναι σήμερα ο Μητσοτάκης. Έχει ουσία, είναι άνθρωπος που θέλει να κάνει μια καινούρια αρχή για τη χώρα πάνω σε υγιείς βάσεις». Και συνέχισε: «Γνωριζόμαστε προσωπικά από την εποχή της ευρωβουλής. Οι θέσεις του και στο δημογραφικό και στα εθνικά ζητήματα με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο για μια πιο διεκδικητική αντιμετώπιση και απέναντι στην Τουρκία και απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους μας».