Η καταιγίδα «Φιόνα» έχει ενισχυθεί από χθες (18/09) σε κυκλώνα και πλησιάζει το Πουέρτο Ρίκο, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο για τους Κυκλώνες, αφού «σάρωσε» τη Γουαδελούπη, όπου προκάλεσε ισχυρές πλημμύρες που «στοίχισαν» τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως 130 χιλιόμετρα την ώρα, η «Φιόνα» απειλεί, πλέον, τα παράλια του Πουέρτο Ρίκο, με καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις λάσπης.

Ο κυκλώνας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση 80 χιλιομέτρων από την πόλη Πόντσε στο νότιο Πουέρτο Ρίκο. Το νησί έχει τεθεί από την Παρασκευή (16/09) σε κατάσταση συναγερμού και ο Δημοκρατικός Κυβερνήτης, Πέδρο Πιερλουίζι, κάλεσε τον πληθυσμό να μεταβεί αμέσως σε καταφύγια.

Στο Πουέρτο Ρίκο, ένα νησί με 3.3 εκατομμύρια κατοίκους, μπορεί να πέσουν έως και 63.5 εκατοστά βροχής.

Η «Φιόνα» είχε ήδη προκαλέσει σοβαρές ζημιές κατά το πέρασμά της από τη Γουαδελούπη, τα ξημερώματα του Σαββάτου (17/09). Κατά τόπους, η στάθμη των υδάτων αυξήθηκε κατά περισσότερο από ενάμισι μέτρο, ενώ, ένας άνδρας «έχασε» εκεί τη ζωή του, καθώς παρασύρθηκε μαζί με το σπίτι του από ποταμό που υπερχείλισε.

Καταιγίδες και κατολισθήσεις λάσπης προβλέπεται, επίσης, να σημειωθούν στη Δομινικανή Δημοκρατία, καθώς ο κυκλώνας προχωρά προς τα βορειοδυτικά.

Διαβάστε ακόμη: