Η αστυνομία της Δρέσδης έθεσε τέλος στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση πιθανής σύλληψης ομήρων στο ιστορικό κέντρο της πόλης. «Λήξη συναγερμού! Η κατάσταση ομηρείας στη Δρέσδη, έληξε», ενημέρωσαν οι τοπικές αρχές, προσθέτοντας ότι δύο άνθρωποι, προφανώς αβλαβείς, βρίσκονται στη φροντίδα της.

Νωρίτερα, υπήρξε αστυνομική επιχείρηση στο εμπορικό κέντρο της Δρέσδης, καθώς η τοπική αστυνομία έκανε λόγο για κράτηση ομήρων. Πολλά γερμανικά Μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της BILD, μετέδωσαν ότι ένας άνδρας, οπλισμένος με πιστόλι, κατέφυγε σε κατάστημα του εμπορικού κέντρου, αφού προηγουμένως «άνοιξε» πυρ στους χώρους ραδιοφωνικού σταθμού, στη Δρέσδη.

Ο 40άχρονος ένοπλος σκότωσε μία γυναίκα, πριν καταφύγει στο εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με την εφημερίδα, που δε διευκρίνισε τον τόπου του φόνου. «Η αστυνομία της Δρέσδης διεξάγει επιχείρηση στο κέντρο της πόλης. Υπάρχουν υποψίες για σύλληψη ομήρων», αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της αστυνομίας, που αποσαφήνισε ότι το εμπορικό κέντρο και η παρακείμενη χριστουγεννιάτικη αγορά, έκλεισαν.

Διαβάστε ακόμη: