Η Alpine παρουσιάζει ακόμα μια συλλεκτική έκδοση του A110 S, με στόχο να τιμήσει την ένδοξη πορεία της στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο λόγος για το νέο A110 S Enstone Edition, στο οποίο σημείο αναφοράς αποτελούν τα carbon ένθετα στο εσωτερικό, που είναι ίδια με αυτά που χρησιμοποιούν μονοθέσια της Alpine στη Formula 1. Το εν λόγω υλικά έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Alpine για τη Formula 1 που βρίσκεται στο Ένστον της Βρετανίας, όμως το νέο A110 S Enstone Edition παράγεται στη Διέππη της Γαλλίας.

Στα ενδότερα συναντάμε και μια μεταλλική πλακέτα που δείχνει τον αριθμό παραγωγής του εκάστοτε A110 S Enstone Edition (θα κατασκευαστούν μόνο 300 αντίτυπα) και την ξεχωριστή προέλευση των μαύρων carbon υλικών με γκρι μοτίβα που έχουν τοποθετηθεί πάνω από τον πίνακα οργάνων και στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Κάθε ιδιοκτήτης θα λάβει πιστοποιητικό γνησιότητας από το εργοστάσιο στο Ένστον, υπογεγραμμένο από την ομάδα της Alpine στη Formula 1.

Για το αμάξωμα του νέου A110 S Enstone Edition υπάρχουν δύο ματ αποχρώσεις του γκρι σε διαφορετικούς τόνους, η σκούρα “Gris Tonnerre” και η πιο φωτεινή “Argent Mercure”. Παράλληλα, αντίθεση προσφέρει η μαύρη γυαλιστερή ή ματ οροφή που σχηματίζει τη βρετανική σημαία.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι στάνταρ για την αγορά της Βρετανίας και προαιρετική στη Γαλλία και στις υπόλοιπες χώρες. Παρατηρήστε επίσης τις ματ μαύρες ζάντες των 18 ιντσών και τις ασημένιες Brembo δαγκάνες που διακρίνονται από πίσω τους. Στα bucket καθίσματα της Sabelt υπάρχει η ένδειξη Enstone Edition.

Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας του νέου A110 S Enstone Edition παράγει 300 ίππους, επιτρέπει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,2 δευτ. και μέγιστη ταχύτητα 275 χλμ. (με το προαιρετικό αεροδυναμικό πακέτο).

Διαβάστε περισσότερα