Επεισόδια με καταστροφές και εμπρησμούς προκάλεσαν μετά από αρκετά χρόνια κουκουλοφόροι στη περιοχή του Συντάγματος κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου, το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι για την τραγωδία με το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 57 άτομα.

Το αρχικό κάλεσμα είχε γίνει για τις 11:00.

Στην ανακοίνωσή της η Αστυνομία έκανε λόγο για συγκέντρωση 10.000 ατόμων. Όπως σημειώνει, περισσότερα από 200 άτομα «εκτόξευσαν μάρμαρα, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τα εν λόγω άτομα ευρισκόμενα στο τέλος της πορείας και συγκεκριμένα στην οδό Πανεπιστημίου, συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών προκαλώντας παράλληλα φθορές σε κτίρια και οχήματα».

Σημειώνεται ότι, από τις εν λόγω επιθέσεις τραυματίστηκαν 7 αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο από την περιοχή του Συντάγματος, ομάδες κουκουλοφόρων βρέθηκαν στο συλλαλητήριο αποφασισμένοι να αποσταθεροποιήσουν αφού εξοπλισμένοι με μολότοφ επιτέθηκαν κατά αστυνομικών ενώ προέβησαν και σε βανδαλισμούς.

Διαβάστε περισσότερα