Οι μετοχές σημείωσαν συγκρατημένη άνοδο την Παρασκευή καθώς οι περιφερειακές τράπεζες ανέκαμψαν και οι επενδυτές προσπάθησαν να ολοκληρώσουν μια ασταθή εβδομάδα με υψηλά επίπεδα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύτηκε 62 μονάδες υψηλότερα, ή 0,2%. Ο S&P 500 κέρδισε περίπου 0,3% και ο Nasdaq Composite ανέβηκε 0,2%.

Οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν ευρεία άνοδο μετά την πτώση στην προηγούμενη συνεδρίαση. Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) ανέβηκε 0,6%.

Η Western Alliance σημείωσε άνοδο 1%, και η PacWest κέρδισε 0,9%. Την Πέμπτη, οι περιφερειακές τράπεζες σημείωσαν μεγάλη πτώση αφού η PacWest δήλωσε ότι οι καταθέσεις της μειώθηκαν απότομα την περασμένη εβδομάδα.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 2,2% αφού ο Έλον Μασκ δήλωσε την Πέμπτη ότι παραιτείται από διευθύνων σύμβουλος στο Twitter. Θα επιβλέπει το προϊόν στην εταιρεία social media.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης την Ουάσιγκτον καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους. Σύμφωνα με το CNBC η συνάντηση για το ανώτατο όριο του χρέους μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και των ηγετών του Κογκρέσου που είχε οριστεί για την Παρασκευή αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Σκυτάλη απο μια πτωτική συνεδρίαση

Οι επενδυτές έρχονται από μια τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση για τονDow Jones Industrial Average , που την Πέμπτη υποχώρησε πάνω από 200 μονάδες ή 0,66%. Η πτώση της Disney μια μέρα αφότου ανέφερε ότι οι φτωχοί αριθμοί συνδρομητών επηρέασαν τις μετοχές.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,17%. Αντίθετα, το Nasdaq Composite αυξήθηκε κατά 0,18%.

Εν τω μεταξύ, τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις τιμές χονδρικής, σημάδι χαλάρωσης του πληθωρισμού, απέτυχαν να προστατεύσουν τους επενδυτές από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες για ύφεση στο μέλλον — ιδιαίτερα καθώς μερικές μετοχές συνεχίζουν να φέρουν την αγορά.

Διαβάστε περισσότερα