Αναφερόμενος στην ανάγκη επιστροφής των επιστημόνων που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι πράγματι πολλοί ταλαντούχοι νέοι αναγκάστηκαν να φύγουν τα τελευταία χρόνια επειδή δεν υπήρχαν θέσεις εργασίας και τόνισε ότι η οικονομία θα δημιουργήσει δουλειές που θα καλύψουν τις φιλοδοξίες αυτών των ανθρώπων.

«Δεν εστιάζουμε σε μικρή αλλαγή, αλλά φιλοδοξούμε να αλλάξουμε τον παραγωγικό ιστό και την οικονομία της χώρας. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη χώρα ριζικά εάν συνεχίσουμε να κάνουμε τα πράγματα όπως στο παρελθόν» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτησή του με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δ. Παπαλεξόπουλο, στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου «Innovative Greeks». Παράλληλα, αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου τομέα «με άνευ προηγουμένου τρόπο», φέρνοντας ως παράδειγμα το πρόγραμμα εμβολιασμού, που «μπορεί κάποιος να κλείσει με μήνυμα το ραντεβού του. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τους Έλληνες επιστήμονες που έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια να επιστρέψουν, επισημαίνοντας ότι δίδονται ήδη φορολογικά κίνητρα. Μάλιστα, τόνισε ότι η Ελλάδα αλλάζει και προσφέρει ευκαιρίες σε όσους έφυγαν.

«Αν κάποιος πέρασε χρόνια στο εξωτερικό και θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα δεν θα έχει μόνο υψηλό επίπεδο εργασίας, αλλά και επίπεδο ποιότητας ζωής. Είμαστε στην αφετηρία ενός νέου κύκλου, είναι σημείο καμπής αυτό, και ενθαρρύνω τους Έλληνες του εξωτερικού να είναι μέρος αυτού του κεφαλαίου της ιστορίας. Τους χρειαζόμαστε θέλουμε τις δεξιότητές τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Έχουμε τεράστια δεξαμενή ταλέντων. Μας παρέχουν ένα τεράστιο συγκριτικό πλεονέκτημα, και θέλουμε να διευκολύνουμε την επιστροφή τους με φορολογικά κίνητρα» είπε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.