Για τους φίλους της περιπέτειας το μικρό 4Χ4 της Suzuki, το Jimny αποτελεί ιδανική περίπτωση. Σκληροτράχηλο με πολλές δυνατότητες off – road. Εξάλλου, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην αγορά της Ευρώπης. Όμως, το τελευταίο διάστημα το 3θυρο Jimny εισάγεται αποκλειστικά ως ελαφρύ επαγγελματικό όχημα, με δύο μόνο θέσεις και διαχωριστικό –πίσω– από τις θέσεις πλου είναι ο χώρος φόρτωσης.

Αυτή η έκδοση φέρει μοτέρ βενζίνης ατμοσφαιρικό 1.500 κ. εκ. με 102 ίππους και κιβώτιο 5 σχέσεων με επιλογές μέσω δεύτερου επιλογέα για την 4κίνηση.

Το μήκος της 3θυρης έκδοσης είναι 3,645 χλστ. Με την προσθήκη των 2 επιπλέον θυρών αλλά και των καθισμάτων για τους πίσω επιβάτες, το μήκος έχει αυξηθεί κατά 340 χλστ. ενώ η πρώτη του εμφάνιση έγινε με ένα νέο πράσινο εξωτερικό χρωματισμό, jungle Green, ενώ θα πλαισιωθεί από τους επίσης νέους χρωματισμούς, Celestial Blue, Granite Grey and a special Sizzling Red με μεταλλική μαύρη οροφή.

Όπως και η 3θυρη έκδοση, έτσι και η 5θυρη θα φέρει τη ρεζέρβα στην εξωτερική πλευρά της πόρτας των αποσκευών. Δεν έχει ανακοινωθεί με τι μοτέρ θα βγει στην παραγωγή, πλέον του 1,5 λίτρων που φέρει το 3θυρο Jimny. Οι πρώτες φωτογραφίες πάντως το δείχνουν με τιμόνι στη δεξιά πλευρά, που σημαίνει ότι αρχικά προορίζεται για τις αγορές της Ιαπωνίας και Ινδίας, αλλά και με αυτόματο κιβώτιο.

Διαβάστε ακόμη: