Η ιαπωνική εταιρία προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, κυρίως στην εξωτερική εικόνα του Forester. Παρατηρήστε την πλατύτερη κάθετη μάσκα, η οποία πλαισιώνεται από επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα δύο επιπέδων.

Ελαφρώς διαφοροποιημένα και τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους, με μια λεπτή μαύρη λωρίδα που εκτείνεται στην πόρτα του χώρου αποσκευών, τονίζονταν το πλάτος του οχήματος. Σύμφωνα με τη Subaru, το ανανεωμένο Forester πατάει σε ζάντες 17-19 ιντσών, ενώ η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος βρίσκεται στα 221 χλστ.

Στο εσωτερικό τώρα, συναντάμε μια κάθετα τοποθετημένη οθόνη αφής (7 ή 11,6 ιντσών ανάλογα με την εξοπλιστική έκδοση), η οποία υποστηρίζει ασύρματη συνδεσιμότητα για smartphones μέσω Apple Car Play και Android Auto. Στη βάση της υπάρχουν πλέον τα εικονίδια για τον κλιματισμό, καθώς έχουν καταργηθεί τα περισσότερα σχετικά φυσικά κουμπιά.

Ο πίνακας οργάνων διατηρεί τις αναλογικές ενδείξεις, ενώ στο κέντρο του ενσωματώνεται μια οθόνη πολλαπλών ενδείξεων. Διαθέσιμη θα είναι πανοραμική γυάλινη οροφή και ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα του χώρου αποσκευών.

Κάτω από το εμπρός καπό παραμένει ο γνωστός boxer κινητήρας των 2.5 λίτρων, ο οποίος εξακολουθεί να συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Η ισχύς του όμως μειώθηκε κατά 2 ίππους, καθώς πλέον παράγει 183 ίππους, ενώ η ροπή αυξήθηκε από τα 239 στα 241 Nm.

Η σημαντικότερη είδηση όμως είναι ότι σύντομα το ανανεωμένο Forester στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού θα προσθέσει στην γκάμα του υβριδική έκδοση, για την οποία όμως προς το παρόν δεν γνωρίζουμε τεχνικά χαρακτηριστικά.

Τέλος, να πούμε ότι το ανανεωμένο Forester έχει 10% πιο άκαμπτο πλαίσιο και νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, το οποίο προέρχεται από το σεντάν WRX.

Διαβάστε ακόμη: