Η Subaru σχεδιάζει να επιτύχει την πώληση 200.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως, έως το 2026 και να έχει παραγωγική ικανότητα για 400.000 μονάδες ετησίως, έως το 2028. Η αύξηση της παραγωγής θα υποστηριχθεί από ένα εργοστάσιο μόνο για EV, στη χώρα καταγωγής της εταιρείας.

Ο Ατσούσι Οσάκι, ο οποίος τον Ιούνιο θα αντικαταστήσει τον σημερινό Διευθύνοντα Σύμβουλο, Τομόμι Νακαμούρα, επεσήμανε ότι τα μισά από τα 400.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, θα προέρχονται αρχικά από μεικτές γραμμές παραγωγής βενζίνης και ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα άλλα μισά, από ένα εργοστάσιο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Προς το παρόν, η Subaru διαθέτει μόνο ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην αγορά, το ηλεκτρικό SUV Solterra, το οποίο είναι συγκρίσιμο με το Toyota bZ4X. Η παραγωγή δικών της ηλεκτρικών οχημάτων στη μεικτή γραμμή παραγωγής, θα αρχίσει το 2025, με το εργοστάσιο μόνο για BEV να ακολουθεί δύο χρόνια αργότερα.

Η Subaru εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις πωλήσεις του crossover Outback, στην αγορά της Βόρειας Αμερικής. Κατά το περυσινό οικονομικό έτος που έληξε την 31η Μαρτίου 2023, η εταιρεία πούλησε 852.000 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αντιπροσώπευαν το 70%, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Διαβάστε ακόμη: