Σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η ακρίβεια προκαλεί οργή σε μεγάλα κοινωνικά στρώματα, η κυβέρνηση έχει ένα μοναδικό σύμμαχο που τη βγάζει από τη δύσκολη θέση.

Πρόκειται για το σκορποχώρι που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ που δίνει καθημερινά υλικό στα Μέσα Ενημέρωσης.

Αυτή τη φορά έκλεψε τη δόξα από τον Πολάκη, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Θανάσης Καρτερός.

Με ένα επαίσχυντο άρθρο στην «ΑΥΓΗ», επιχείρησε να ταυτίσει τη σημερινή πολιτική πραγματικότητα με τη μετεμφυλιακή περίοδο, προβαίνοντας μάλιστα σε άθλιους χαρακτηρισμούς σε βάρος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άφωνα τα στελέχη

Τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έμειναν άφωνα από το επίμαχο λιβελογράφημα με εξαίρεση τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει δημόσια ότι το συνυπογράφει.

Βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε το περιεχόμενο του λιβελογραφήματος πριν αυτό δημοσιευτεί στην «ΑΥΓΗ».

Προφανώς είχε την έγκρισή του, αφού ο Θανάσης Καρτερός είναι το δεξί του χέρι που έχει αναλάβει εργολαβικά να περνάει την κομματική γραμμή.

Η ερμηνεία που δίνεται είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει απελπιστεί από τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφού δεν μπορεί να συγκρατήσει τους Κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που μετακομίζουν στο ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να συσπειρώσει τους λαϊκιστές και τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο στις εκλογές να καταγράψει ένα ποσοστό πάνω από 20%.

Τακτική επιβίωσης

Πιστεύει ότι μια τέτοια εκλογική επίδοση θα του επιτρέψει την παραμονή στην ηγεσία του κόμματος.

Όπως αντιλαμβάνεστε οι ακρότητες του Καρτερού και του Πολάκη εντάσσονται στη λεγόμενη τακτική για την πολιτική επιβίωση του Αλέξη Τσίπρα μετά τη νέα εκλογική ήττα.

Αυτό δείχνουν και οι εμφανίσεις των στελεχών του στη Βουλή, οι οποίες απευθύνονται στο λεγόμενο ακραίο ακροατήριο.