O στρεπτόκοκκος βρίσκεται σε έξαρση αυτή την περίοδο ενώ ο πρόσφατος θάνατος ενός 8χρονου παιδιού από την Ημαθία έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε όλους τους γονείς που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με τα συμπτώματα αλλά και το Strep Test.

Τι είναι το Strep Test
Πρόκειται για το τεστ που ανιχνεύει το βακτήριο του στρεπτόκοκκου προκειμένου να γνωρίζει κάποιος αν έχει προσβληθεί. Ουσιαστικά μοιάζει πολύ με το τεστ για τον κορονοϊό με την βασική διαφορά ότι δεν γίνεται από τη μύτη αλλά από το στόμα. Δηλαδή ανιχνεύει αντιγόνα του στρεπτόκοκκου τύπου Α σε δείγματα στοματοφαρυγγικού επιχρίσματος.

Πώς γίνεται το Strep Test
Με μία μεγάλη αποστειρωμένη μπατονέτα (η οποία περιέχεται στο κιτ) πρέπει κανείς να ακουμπήσει το οπίσθιο τοίχωμα του φάρυγγα και με αυτή να κάνει κυκλικές κινήσεις.

Rapid Strep Test Kit | Strep A Test Strip | Buy Strep Test

Στη συνέχεια τοποθετείτε την μπατονέτα σε ειδικό διάλυμα και όπως και στο test για Covid ρίχνετε σταγόνες στην ειδική μεμβράνη και έπειτα από 15 λεπτά εμφανίζεται το αποτέλεσμα. Αναλυτικές οδηγίες περιέχονται σε κάθε κιτ.

Strep test: Πού θα τo βρείτε και πόσο κοστίζει
Το Strep Test μπορείτε να το προμηθευτείτε από φαρμακείο και το κόστος του είναι περίπου 5 ευρώ (αναλόγως την εταιρεία).

Σημειώνεται ότι ακόμα κι αν βγει θετικό το strep test ο παιδίατρος θα αποφασίσει αν το παιδί χρειάζεται να πάρει αντιβίωση.

Στρεπτόκοκκος: Οι παιδίατροι εφιστούν την προσοχή

Σημειώνεται ότι οι παιδίατροι εφιστούν την προσοχή των γονιών, ζητώντας την άμεση επικοινωνία μαζί τους, από το πρώτο κιόλας 24ωρο που το παιδί εμφανίζει συμπτώματα.

Διαβάστε περισσότερα