Σε δολοφονία αποδίδεται, μετά από δύο χρόνια, ο θάνατος του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη. Ο 34χρονος ηθοποιός είχε εξαφανιστεί στις 4 Δεκεμβρίου του 2019 από το σπίτι του, και βρέθηκε νεκρός περίπου μία εβδομάδα μετά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του στο Παλαιό Ψυχικό στο ύψος του Άλσους Αμαδρυάδων.

Όπως καταγγέλλει η αδελφή του θύματος, Στεφανία Αναγνωστάτου από την αρχή η αστυνομία της περιοχής δεν έδειξε το ενδιαφέρον που χρειαζόταν.

«Όταν πήγα να καταθέσω, μου έδωσαν το αυτοκίνητο να το πάρω και να φύγω, χωρίς να έχει ελεγχθεί, αν και αναφέραμε ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Έχουν βγει και εργαστηριακές εξετάσεις που δείχνουν δηλητηρίαση. Φαίνεται με ποιους ανθρώπους είχε έρθει σε επαφή, γιατί έχουν βρεθεί αποτυπώματα, DNA, κλήσεις και στίγματα των κλήσεων», είπε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, η οποία ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας στο «Τούνελ» είχε τονίσει πως στο άψυχο σώμα του Στράτου υπήρχαν εκχυμώσεις και εκδορές στα πλαίσια των σωματικών βλαβών.

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι υπήρξε μετακίνηση της σορού γιατί οι πτωματικές υποστάσεις που σχηματίστηκαν δεν ήταν ανάλογες στη θέση που ήταν το σώμα τη στιγμή της ανεύρεσης», είχε πει ο κ. Τσαντίρης και είχε υπογραμμίσει ότι μπορεί να έγιναν και περισσότερες από μία μετακινήσεις της σορού.

«Η πρώτη δικαίωση»

Η αδελφή του αδικοχαμένου ηθοποιού, μίλησε στην εκπομπή για τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση.

«Επιτέλους η εισαγγελέας είδε ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κάτι που φωνάζαμε με τη μητέρα μου από την αρχή. Είναι μία πρώτη δικαίωση για εμάς γιατί λέγαμε στην αστυνομία τι πρέπει να προσέξει».

«Αναμένουμε τη δεύτερη δικαίωση για το ποιος ευθύνεται για το χαμό του αδελφού μου. Ο πόνος είναι πολύ μεγάλος. Αν κάποιος έχει θυμηθεί κάτι, εδώ είμαστε να τον ακούσουμε», ανέφερε.