«Έφυγε» από την ζωή, σε ηλικία 36 ετών, ο πρωταθλητής ιστιοπλοΐας Στράτος Κοσμόγλου, μετά από σκληρή μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε βαθιά θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό και την ιστιοπλοΐα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος αθλητής από την Περαία Θεσσαλονίκης, τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, στα μικτά πληρώματα του tornado με την Μαρία Βογιατζοπούλου.

Ο Στράτος Κοσμόγλου μαζί με την Μαρία Βογιατζοπούλου κατέκτησαν την τρίτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας, στα μικτά πληρώματα του tornado πριν μερικούς μήνες σε μια «θαυματουργή» επίδοση.

Το ελληνικό πλήρωμα των ομίλων, Ακτής Θερμαϊκού και ΝΟΘ, κατάφερε μια ξεχωριστή διάκριση στο χώρο της ιστιοπλοΐας καθώς αγωνίζονταν μεταξύ των δέκα καλύτερων πληρωμάτων στην κατηγορία τους.

«Δεν περίμενα πραγματικά μετά από 12 χρόνια απουσίας μου από τον υγρό στίβο να καταταγώ σε αυτήν τη θέση. Όταν μπήκα όμως μέσα στο σκάφος ήταν σαν μην έχασα ούτε μια ημέρα αγωνιστικής επαφής μου με το νερό», είχε δηλώσει τότε ο αθλητής ιστιοπλοΐας που έφυγε από τη ζωή.

Και πρόσθεσε: «Πολλές φορές η ζωή μας παίζει περίεργα παιχνίδια και δεν μας επιτρέπει για πολλούς και διάφορους λόγους να κάνουμε σχέδια για αυτό που θέλουμε. Αυτή την φορά κατάφερα έκανα σχέδια και τα πραγματοποίησα τρέχοντας αυτό το παγκόσμιο που για πολλούς φαίνονταν ένα άπιαστο όνειρο στην αρχή όταν τους το πρώτο είπα ότι δεν θα κατάφερνα να τα βγάλω εις πέρας μέχρι το τέλος, αλλά έχοντας την βοήθεια του πατέρα μου, παλιών μου συναθλητών, φίλων και νυν αθλητών μου το πέτυχα».

Ο Στράτος Κοσμόγλου ήταν πατέρας δύο παιδιών και δάσκαλος ιστιοπλοΐας.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης – ΝΑΟΚΘ στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με βαθιά οδύνη ο ΝΑΟΚΘ αποχαιρετά σήμερα τον προπονητή του τμήματος Ιστιοπλοίας Στράτο Κοσμόγλου. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/6/2022 στις 10:00 στα νεκροταφεία Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη».

Στράτος Κοσμόγλου: Πέθανε στα 36 του χρόνια ο πρωταθλητής ιστιοπλοΐας

Με τη σειρά της, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αποχαιρέτισε τον αθλητή:

«Ένας όμορφος, γλυκός και ευγενικός άνθρωπος, ιστιοπλόος, προπονητής δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Ο Στράτος Κοσμόγλου, ο Στράτος μας, έφυγε νωρίς. Ήταν μόλις 36. Αλλά ήταν μεγάλος πολεμιστής. Πολέμησε τον καρκίνο για τα παιδιά του, για το κορίτσι του και για τον ίδιο. Έχασε. Αλλά εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε κάποιος να ξεχάσει τον Στράτο», αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook.