Στην αθώωση του προπονητή ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση της ανήλικης αθλήτριάς του, της Αμαλίας, κατέληξε με απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με δύο δικαστές της έδρας και έναν ένορκο να τάσσονται υπέρ της καταδίκης του κατηγορουμένου για το αδίκημα αυτό.

Ακόμη, ο 39χρονος κρίθηκε αθώος ομόφωνα για το δεύτερο αδίκημα που αντιμετώπιζε και το οποίο αφορούσε σε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 12 ετών. Το αδίκημα αυτό «απορροφήθηκε» από το τρίτο αδίκημα που βαρύνει τον κατηγορούμενο και το οποίο αφορά σε κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια. Για το τελευταίο αυτό αδίκημα ο 39χρονος προπονητής κρίθηκε ένοχος ομόφωνα.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, η μητέρα της 21χρονης σήμερα Αμαλίας ξέσπασε σε κλάματα.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του κατηγορουμένου για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος της ανήλικης, αναφέροντας πως την χειραγωγούσε και την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 11 της χρόνια.

Αναμένεται πλέον η απόφαση επί των ποινών.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας 

Ξεκινώντας την πρότασή του ο εισαγγελέας ανέφερε: «Η καταγγέλλουσα είναι κάτοικος Ωρωπού. Το 2009 ήταν 10 ετών και τελείωνε την Τετάρτη δημοτικού. Το ίδιο έτος προσελήφθη από το ναυτικό όμιλος Ωρωπού ο κατηγορούμενος, ο οποίος ανέλαβε την προπόνηση στην ιστιοπλοΐα πολλών παιδιών. Περνούσε πολλές ώρες μαζί τους, ήταν υπεύθυνος για τη φύλαξη και φροντίδα τους. Όλα τα παιδιά τον έβλεπαν σαν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, τον είχαν σαν προστάτη τους.

Αθλήτριά του ήταν και η καταγγέλλουσα. Τον Σεπτέμβριο του 2009 η καταγγέλλουσα πήγαινε στην 5η Δημοτικού. Ήταν λίγο άπειρη, είχε παραπανίσια κιλά και είναι τότε ένα παιδί μαζεμένο και συνεσταλμένο. Ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» έθεσε σε εφαρμογή το παρακάτω σχέδιο, καταχρώμενος την εμπιστοσύνη της και την εμπιστοσύνη που του έδειχνε η οικογένειά της. Την προσέγγισε με φράσεις «τι ωραίο κορμάκι έχεις» και την έλεγε «μωρό μου»».

Ο εισαγγελέας στη συνέχεια αναφέρθηκε στο περιβόητο ταξίδι στο Γαλαξίδι, εκεί όπου κατά την κατηγορία, ο 39χρονος βίασε πρώτη φορά την ανήλικη αθλήτρια του.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το καλοκαίρι του 2010 και ενώ η ομάδα βρίσκονταν σε ξενοδοχείο στο Γαλαξίδι, προτελευταία ημέρα των αγώνων, ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα ότι κάτι ήθελε να πει στην καταγγέλλουσα, την τράβηξε και της έδωσε φιλί στο στόμα, προκειμένου να ικανοποιήσει έτσι γενετήσια επιθυμία του. Η Αμαλία ήταν τότε πέμπτη Δημοτικού, 11 ετών. Η κοπέλα ένιωσε συναίσθημα άγχους. Το ίδιο βράδυ εισήλθε στο δωμάτιο και εκμεταλλευόμενος το σκότος, την έριξε στο πάτωμα και ασκώντας σωματική βία ανάγκασε την Αμαλία να ανοίξει το στόμα της και να βάλει τη γλώσσα του στο στόμα της. Η κοπέλα αντιστάθηκε και άρχισε να κουνιέται προς τα κάτω.

Ο κατηγορούμενος απομακρύνθηκε από το δωμάτιο φοβούμενος ότι θα γίνει αντιληπτός. Μετά την επιστροφή από το Γαλαξίδι δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Συνέχισε να συναναστρέφεται την Αμαλία και την οικογένειά της. Από τότε μέχρι και το 2011 έλαβαν χώρα γενετήσιες πράξεις, θωπείες (…). Και όλα αυτά ενώ αντιλαμβάνονταν τον παράνομο χαρακτήρα των πράξεων του καθώς γνώριζε την ηλικία της κοπέλας, και είχε σχέσεις με τους γονείς της. Αυτές οι πράξεις γινόντουσαν όπου έβρισκε διαθέσιμο χρόνο και χώρο. Στις τουαλέτες, στα αποδυτήρια, όταν οι άλλοι αθλητές έπεφταν στη θάλασσα».