Το περασμένο καλοκαίρι ο Θόδωρος Καρυπίδης… απογείωσε το μπάτζετ του Άρη είτε με αγορές τύπου Καμαρά (3.500.000) και Μπράμπετς (1.200.000), είτε και με μεγάλα συμβόλαια τύπου Ιτούρμπε/Ενταγιέ…

Για την επόμενη 2ετία πάντως το αφεντικό των “κιτρίνων” έχει αποφασίσει να μειώσει το μπάτζετ, γιατί έχει μεγαλεπίβολα σχέδια. Συγκεκριμένα, την κατασκευή αθλητικού – προπονητικού κέντρου, σε μια πολύ μεγάλη έκταση στην Θεσσαλονίκη, στην οποία θα κατασκευαστούν όχι απλά ξενώνες αλλά και ξενοδχεία, όπως και γήπεδα τένις!

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες από το περιβάλλον Καρυπίδη μιλάμε για μια επένδυση 12.000.000 ευρώ και για ένα έργο που θα μπει στα αναπτυξιακά προγράμματα, για να εξασφαλίσει και την σχετική χρηματοδότηση/ επιδότηση.

Βέβαια θα χρειαστούν και ίδια κεφάλαια, που θα καλυφθούν από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Άρη, με αποτέλεσμα αυτό να έχει… επιπτώσεις στο μπάτζετ της ποδοσφαιρικής ομάδας για τις δυο επόμενες σεζόν. Ισως έτσι δικαιολογείται και η πρόθεση της ηγεσίας για… ελληνοποίηση της ομάδας.

Αν ερμηνεύσουμε σωστά την παραπάνω εξέλιξη, τότε θα πρέπει να περιμένουμε και πωλήσεις πρωτοκλασάτων του Άρη στο θερινό μεταγραφικό παζάρι. Και έχει αρκετούς που θα έφερναν προτάσεις. Καμαρα/Εντιαγέ/Μαντσίνι/ Ματέο Γκαρσία/Μπράμπετς….

Στο “κόλπο” για Κουλούρη και ο Αρης, συνάντηση στην Αθήνα Καρυπίδη με τον πατέρα του παίκτη

Η ποδοσφαιρική μετοχή του Ευθύμη Κουλούρη είναι ξανά ανεβασμένη, κλήθηκε άλλωστε μετά απο 18 μήνες ξανά στην Εθνική ομάδα απο τον Γκούς Πογέτ…

Παρεμπιπτόντως απο τον ατζέντη που έκλεισε το deal του Ουρουγουανού με την ΕΠΟ, δηλαδή τον έμπειρο Βασίλη Παναγιωτάκη, ο Πογέτ κάλεσε δυο πελάτες του (Κουλούρη/Τζαβέλα) αλλά έκοψε και δυο (Γιαννούλη/Μήτογλου)!

Η στήλη έχει αποκαλύψει πως ο Κουλούρης κάνει γκελ στον Οργανισμό ΑΕΚ για το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Συγκεκριμένα, για μπακ απ του Αραούχο, παίρνοντας την θέση του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Πρόσφατα όμως, προέκυψε και εγχώριο ενδιαφερον/ανταγωνισμός για τον σέντερ φορ- σκόρερ του Ατρομήτου. Απο τον… Αρη!

Όπως μάθαμε από την ελληνική πιάτσα agents πρόσφατα ο πατέρας του Κουλούρη συναντήθηκε με τον Θόδωρο Καρυπίδη. Για την ακρίβεια ο Κουλούρης, ο πρεσβύτερος, επισκέφθηκε τα Γραφεία του αφεντικού του Αρη, που βρίσκονται σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας (Βουκουρεστίου).

Θυμίζω πως και το περασμένο καλοκαίρι, ουσιαστικά μέσω της οικογένειας του Κουλούρη είχε προταθεί ο άσος στον Άρη αλλά δεν προχώρησαν μαζί του λόγω…Μήτρογλου και Μάντζιου.

Στον αέρα η ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του Τσούμπερ, το ξανασκέφτονται στην ΑΕΚ

Δεύτερες σκέψεις – και μάλιστα σοβαρές – γίνονται πλέον στην ΑΕΚ για το καλοκαιρινό μέλλον του Στίβεν Τσούμπερ! Και το…κακό είναι πως αυτές γίνονται από τον ιδιοκτήτη, Δημήτρη Μελισσανίδη!!

Η πληροφορία που έφτασε στην στήλη είναι… φρεσκότατη, αυτής της εβδομάδας. Την οποία επιβεβαιώσαμε τόσο απο… Φρανκφούρτη μεριά, όσο κι απο τον “κιτρινομαυρο” Οργανισμό. Δηλαδή πως έχουν πατήσει…φρένο, έχουν βάλει στον πάγο, την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του διεθνή Ελβετού μεσοεπιθετικού! Και οτι μόνο σίγουρη δεν πρέπει να θεωρείται, αντιθέτως βρίσκεται στον …αέρα!

Θυμίζω πως η ΑΕΚ με 2.000.000 ευρώ και μέσω της εν λόγω οψιόν, μπορεί μέχρι 15 Ιουνίου να κανει αυτομάτως δικό της τον “δανεικό” σήμερα Τσούμπερ. Μάλιστα υπάρχει ήδη έτοιμο το συμβόλαιο συνεργασίας με τον άσο, το οποίο θα κατατεθεί αν τελικά αποφασιστεί να ενεργοποιηθεί η υπάρχουσα συμφωνία για την αγορά του απο την Άιντραχτ. Δεν θα χρειαστεί δηλαδή νέα διαπραγμάτευση με την πλευρά Τσούμπερ…

Τι έχει αλλάξει σε σχέση με τον ενθουσιασμό που υπήρχε πριν από λίγους μήνες για Τσούμπερ και την βεβαιότητα πρόθεσης που διέρρεε απο την ΑΕΚ στα ΜΜΕ, πως μέχρι τον Φεβρουάριο θα είχε ενημερωθεί το κλαμπ της Φρανκφούρτης για τη χρήσης της οψιόν αγοράς του Τσούμπερ; Η προβληματική αγωνιστική εικόνα του Ελβετού, η… εξωαγωνιστική του “δραστηριότητα” και η αμφισβητηση απο πλευρας Μελισσανίδη αν όντως αξίζει για χαρη του να γίνει μια τέτοια επένδυση το καλοκαίρι.

Η… κουβέντα που γίνεται βασικά στον Οργανισμό έχει να κάνει με το αν φταίει ο ίδιος ή περισσότερο η ΑΕΚ που (λόγω προπονητή) δεν μπόρεσε να τον αξιοποιήσει.Η… σωστή απάντηση/εξήγηση σε αυτό, ίσως να κρίνει και το μέλλον του Τσούμπερ στην Ένωση, σε συνδυασμό και με το ποιός θα είναι ο νέος προπονητής της!

Ο Τσούμπερ εφόσον αγοραστεί απο την ΑΕΚ θα έχει μακράν το υψηλότερο συμβόλαιο από τους παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ. Κι αυτό αφού οι ετήσιες καθαρές αποδοχές του θα ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ, όταν για παράδειγμα ο όντως ηγετικός Σέρχιο Αραούχο αμείβεται με 750.000…

Προς Κύπρο ο Μπακάκης, προτάσεις από Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ…

Η σεζόν θα ολοκληρωθεί και ο Μιχάλης Μπακάκης δεν θα…γράψει συμμετοχή στην Super League 1. Θα μείνει με τα δυο 90λεπτα του Ιουλίου κόντρα στην Βελέζ και τα άλλα τόσα με την ΑΕΚ Β στην Super League 2, κόντρα σε Καλαμάτα και ΠΑΟ Β.

Με τον Μιλόγεβιτς ο Μπακάκης έμπαινε τουλάχιστον αποστολες, με τον Γιαννίκη εξαφανίστηκε. Ήταν μια επιλογή και του κλάμπ, που προσπάθησε να απαλλαγεί τον Γενάρη από το συμβόλαιο του διεθνή δεξιού μπακ αλλά χωρίς επιτυχία.

Ο 31χρονος άσος δεν δέχτηκε να πάει δανεικός, ούτε να λύσει το συμβόλαιό του με την αποζημίωση που του προτάθηκε. Άλλωστε οι plus 300.000 ευρώ που είναι οι ετήσιες αποδοχές τους ως το καλοκαίρι του 2023, δεν μπορούσε να τις βρει εύκολα αλλού και μεσούσης της σεζόν.

Όλα δείχνουν πάντως πως αυτό το καλοκαίρι ο Μιχάλης Μπακάκης θα αποχαιρετήσει τους “κιτρινόμαυρους”, ένα χρόνο πριν την ολοκλήρωση του συμβολαίου του. Και ο πιθανότερος προορισμός του είναι η Κύπρος, εκεί που τον ήθελαν τρεις μεγάλες ομάδες και πλέον έμειναν δυο να τον διεκδικούν.

ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια έχουν παραμείνει στην διεκδίκηση του Μπακάκη και σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν στην Κύπρο, θα κλείσει σε έναν από τους δυο “αιώνιους” του νησιού για την νέα σεζόν.