Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου αναλαμβάνει τη διαχείριση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από σήμερα 1η Φεβρουαρίου.

Τις επόμενες μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις των Ναυπηγείων με το Πολεμικό Ναυτικό και θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συμβληθούν με το ΠΝ με μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας που θα φτάνουν με ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά « Η Τρίαινα»:

«Κλείνει σήμερα ένας μεγάλος κύκλος στη ζωή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η ειδική διαχείριση ολοκλήρωσε ουσιαστικά το έργο της, παραμένει μόνο μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες των πληρωμών των πιστωτών, μέσω του πίνακα διανομής που θα συνταχθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους ο Ευάγγελος Μπαλογιάννης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα».

«Μέχρι 31-1-2023 θα λάβουμε και τη διαφορά του 35% από την ειδική διαχείριση. Η εκκαθάριση και εξόφληση από την ειδική διαχείριση της διαφοράς του 35% για τον μήνα Ιανουάριο καθώς και για την άδεια και το επίδομα αδείας 2023 θα γίνει μέχρι τις 10-13 Φεβρουαρίου. Μέχρι σήμερα, νομίζουμε ότι το έχουμε αποδείξει, είμαστε απόλυτα ειλικρινείς απέναντί σας. Σας λέμε πάντα όλη την αλήθεια, είτε αυτή είναι ευχάριστη είτε είναι δυσάρεστη. Δεν σας κρύβουμε τίποτα. Η εξέλιξη των γεγονότων της τελευταίας, τουλάχιστον, περιόδου, επιβεβαιώνει αυτό που λέμε. Ό,τι σας λέγαμε για τα οφειλόμενα, τις διαδικασίες και τις χρονικές περιόδους υλοποίησης, τηρήθηκαν κατά γράμμα», τονίζεται.

«Με τον ίδιο τρόπο σας μιλάμε και σήμερα. Με απόλυτη ειλικρίνεια, σας περιγράφουμε το τι περιμένουμε να γίνει από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με όσα έχουμε συζητήσει και μας έχουν διαβεβαιώσει από τα Υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας αλλά και Εργασίας μετά τη σημερινή μας συνάντηση. Όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, ο πρώτος και βασικός στόχος μας για την επόμενη μέρα είναι να μην υπάρχει κενό εργασίας και κενό αμοιβών για τους εργαζόμενους. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται.

Στις προσεχείς μέρες θα κατατεθεί στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις σχέσεις μας με το Πολεμικό Ναυτικό. Θα προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι θα συμβληθούμε με το ΠΝ με μηνιαίες ή διμηνιαίες συμβάσεις εργασίας που θα φτάνουν με ανανεώσεις μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: