Σε εταιρία συμφερόντων του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου, επικεφαλής της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ και προέδρου του μπασκετικού Παναθηναϊκού, μισθώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πλαζ Βάρκιζας (πρώην Yabanaki/ Varkiza Resort). Το μίσθωμα ανέρχεται στα επίπεδα των 1,31 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως και η διάρκεια της μίσθωσης είναι για τα επόμενα 25 έτη.

Στο μεσοδιάστημα ο δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, στον οποίο έχει παραχωρηθεί η έκταση από την εταιρεία ακινήτων δημοσίου και διενήργησε τον διαγωνισμό, θα έχει τη δυνατότητα αναπροσαρμογής του μισθώματος με βάση τα τρέχοντα δεδομένα της αγοράς, ούτως ώστε αυτό να είναι εύλογο και δίκαιο και να ανταποκρίνεται στα συμφέροντά του ως μισθωτή.

Ακτή Βάρκιζας: Επιπλέον ποσοστό 6% επί του τζίρου εκτός από το μίσθωμα των 1,31 εκατ. ευρώ ετησίως

Εκτός από το μίσθωμα των 1,31 εκατομμυρίου ετησίως, ο δήμος θα εισπράττει και ποσοστό 6% επί του τζίρου που θα πραγματοποιεί η επιχείρηση. Στο πλαίσιο της συμφωνίας παραχώρησης που έχει υπογραφεί με την ΕΤΑΔ, ο δήμος από την πλευρά του θα αποδίδει μίσθωμα σε αυτήν, που ανέρχεται σε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ σε ετήσια βάση.

Για να μισθωθεί στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο η έκταση, προηγήθηκε δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός. Υπενθυμίζεται ότι κατά την καλοκαιρινή περίοδο την ευθύνη λειτουργίας της πλαζ είχε ο δήμος 3Β, προκειμένου να μην παραμείνει κλειστή, καθότι ακόμη δεν είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός για τον ορισμό του νέου μισθωτή που θα έχει το δικαίωμα αξιοποίησής της.

Υπολογίζεται ότι σε ημερήσια βάση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επισκέπτονται την πλαζ περίπου 5.000 άτομα. Η επιχείρηση που αναλαμβάνει την πλαζ, θα έχει την δυνατότητα εκμετάλλευσης για τις ξαπλώστρες, το αναψυκτήριο, ενώ θα εισπράττει και το τίμημα από το εισιτήριο εισόδου των λουόμενων που θα προσέρχονται σε αυτήν.

Η μεταβατική περίοδος που προηγήθηκε

Να σημειωθεί ότι στο μεταβατικό διάστημα που προηγήθηκε της παραχώρησης της έκτασης από την ΕΤΑΔ στον δήμο, προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε αρκετές από τις υποδομές της. Στην περίοδο αυτή σημειώθηκαν φαινόμενα βανδαλισμών, με την έκταση να παραμένει για ένα χρονικό διάστημα αφύλακτη.

Σημειώνεται ότι την πλαζ της Βάρκιζας υπομίσθωνε τα προηγούμενα χρόνια ο όμιλος Βλαβιανού από τον όμιλο Grecotel, ο οποίος με τη σειρά του μίσθωνε την έκταση από την ΕΤΑΔ. Στις αρχές του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκε έξωση του ομίλου Grecotel αλλά και του κυρίου Βλαβιανού από την έκταση μετά την απόφαση για παραχώρησή της στον Δήμο της περιοχής, προκειμένου να αξιοποιηθεί εκ νέου όπως και συνέβη.

Διαβάστε ακόμη: