Πλούσια, δικαστικά, είναι η σημερινή ημέρα καθώς στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έφτασε η Ρούλα Πισπιρίγκου και παράλληλα, έχει κληθεί σε εξηγήσεις στις Εισαγγελείς Ανηλίκων ο πατέρας Αντώνιος ενώ απολογείται σήμερα και ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Σχεδόν ένα χρόνο από τον θάνατο της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, κάθεται απέναντι στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κατηγορούμενη ως υπαίτια για ένα «εγκληματικό σχέδιο εξόντωσης» της κόρης της . Ένα δόλιο σχέδιο το οποίο ,κατά τις δικαστικές αρχές, πριν «αποδώσει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα» για την κατηγορουμένη, άφησε το παιδί με τετραπληγία 0στα επτάμισι του χρόνια.

Η εξέλιξη της δίκης που εισάγεται με νούμερο 1 στο πινάκιο του δικαστηρίου, είναι αμφίβολη καθώς ο συνήγορος της 34χρονης κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας, φέρεται να σκοπεύει να ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης επικαλούμενος κυρίως ισχυρά κωλύματα με εν εξελίξει δίκες που παρίσταται. Έτσι δεν αναμένεται να προχωρήσει η διαδικασία ακόμη κι αν το δικαστήριο απορρίψει το αίτημα του κ. Κούγια, περισσότερο πιθανό θεωρείται να δώσει διακοπή σε άλλη δικάσιμο.

Εξηγήσεις δίνει ο πατέρας Αντώνιος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Αντίστροφα μετρά, πλέον, ο χρόνος για τις εξηγήσεις του ιδρυτή της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» στις Εισαγγελείς Ανηλίκων που τον έχουν καλέσει σε κατάθεση ως ύποπτο για την διάπραξη αδικημάτων μεγάλης ποινικής και ηθικής απαξίας σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Ο πατέρας Αντώνιος καλείται να αντικρούσει τις σοβαρές καταγγελίες παιδιών που φιλοξενήθηκαν σε δομές της Κιβωτού. Καταγγελίες για σεξουαλικές πράξεις αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών , για τις οποίες οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη που ερευνούν την υπόθεση, ζητούν τον αντίλογο του, πριν αποφανθούν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο ιερωμένος πιθανότατα δεν θα προσέλθει ο ίδιος στην Εισαγγελία Ανηλίκων, αλλά δια των συνηγόρων του θα λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και θα αιτηθεί προθεσμία για την κατάθεση του.

Η ώρα της απολογίας για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Επίσης, τη δική του εκδοχή για τις βαρύτατες πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος τριών συναδέλφων του αναμένεται να αναπτύξει δημόσια ο ηθοποιός και θιασάρχης Πέτρος Φιλιππίδης, που καλείται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο να απολογηθεί για όσα του καταλογίζονται.

Μετά από μία διαδικασία που βρίσκεται στον δέκατο μήνα διεξαγωγής της, ο επιφανής σε κωμικούς ρόλους ηθοποιός αναμένεται αύριο να κληθεί να αντικρούσει τις μαρτυρίες τριών συναδέλφων του που τον καταγγέλουν για σεξουαλική βία .

Ο ηθοποιός , που παρέμεινε επί δώδεκα μήνες στην φυλακή για την υπόθεση, δικάζεται από τον περασμένο Μάρτιο κατηγορούμενος για μία πράξη βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού.

Διαβάστε ακόμη: