H Ferrari F50 του πρωταθλητή μποξ, Μάικ Τάισον, «βγαίνει» σε δημοπρασία και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τιμή πώλησης περίπου στα 5.5 εκατομμύρια δολάρια.

Από τις 19 Αυγούστου και για μία μέρα, η Gooding & Company «βγάζει» σε πλειστηριασμό μία ξεχωριστή Ferrari F50. Αφενός πρόκειται για ένα από τα πιο εικονικά μοντέλα της ιταλικής φίρμας, αφετέρου ανήκε στον διάσημο μποξέρ.

Ferrari F50, Μάικ Τάισον

Η συγκεκριμένη F50 έχει αριθμό πλαισίου 104220 και περάσει από το κατώφλι του εργοστασίου στις 13 Φεβρουαρίου 1996. Φυσικά, η απόχρωση είναι η κλασσική Rosso Corsa και αποτελεί μία από τις 55 μονάδες που κατασκευάσθηκε αποκλειστικά για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στην κατοχή του Μάικ Τάισον, έμεινε έως το 2001, όταν και πωλήθηκε στον συνιδρυτή της Infospace, Κέβιν Μάρκους. Τις επόμενες δύο δεκαετίες, το αυτοκίνητο πέρασε από πολλά χέρια συλλεκτών, αλλά αυτόν τον Μάιο, ο σημερινός ιδιοκτήτης αποφάσισε να υποβάλλει σε ένα «βαρύ» σέρβις το αυτοκίνητο, που περιλάμβανε –μεταξύ άλλων– νέο συμπλέκτη και ελαστικά, για να βγει στο σφυρί… σαν καινούργιο.

Ferrari F50, Μάικ Τάισον

Το κόστος που δαπανήθηκε πάνω στο αυτοκίνητο το τελευταίο εξάμηνο, «αγγίζει» τα 75.000 δολάρια.

Αυτή η Ferrari F50 θα δοθεί στον νέο ιδιοκτήτη με την αποσπώμενη σκληρή οροφή, τα εργαλεία της, το βιβλίο εγγύησης και πολλά άλλα. Τέλος, το ιταλικό δημιούργημα έχει γράψει μόνο 9.966 χιλιόμετρα στον δρόμο.