Μετά το ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της το 2021, η φετινή χρονιά εξελίσσεται με ακόμα μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία για τη Ferrari – και δεν έχει ξεκινήσει καν ακόμα το SUV Purosangue.

Το cavallino του Μαρανέλο καλπάζει με ασύλληπτο ρυθμό. Η Ferrari έκλεισε το δεύτερο τρίμηνο του 2022 με παραδόσεις 3.455 αυτοκινήτων (αύξηση 28,7% σε σχέση με πέρσι) που της επέφεραν καθαρά κέρδη 251 εκατομμυρίων ευρώ (αύξηση 22%). Τα συνολικά έσοδα της ιταλικής εταιρείας για το ίδιο διάστημα έφτασαν τα 1,291 δισεκατομμύρια ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα, και ενόψει της παρουσίασης του πρώτου της SUV Purosangue το Σεπτέμβριο -που αναμένεται να σπάσει τα ταμεία, όπως έκανε και η Urus για τη Lamborghini- η Ferrari τροποποίησε τις εκτιμήσεις της για τα συνολικά της έσοδα του 2022 – τα οποία τώρα εκτιμά ότι θα ανέλθουν στα 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Συνολικά στο πρώτο μισό του 2022 η εταιρεία της Modena παρέδωσε 6.706 καινούρια αυτοκίνητα, με έσοδα 2,477 δισεκατομμύρια ευρώ (αύξηση 21% από το πρώτο μισό του 2022) και καθαρά κέρδη της τάξης των 490 εκατομμυρίων – που είναι 19% περισσότερα από το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς-ρεκόρ του 2021.

Οι Ferrari που πουλήθηκαν σε αυτό το διάστημα ήταν επτά μοντέλα αποκλειστικά με κινητήρα εσωτερικής καύσης και τρεις υβριδικές, που είχαν αντιστοίχως μερίδιο 83% και 17% των πωλήσεων. Στην κορυφή αυτών βρισκόταν τα μοντέλα Portofino M και η οικογένεια F8. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι παραδόσεις της 296 GTB και αυξήθηκαν εκείνες της 812 Competizione, ενώ έφτασαν στο τέλος της παραγωγής τους οι -περιοριμένων αντιτύπων- Monza SP1 και SP2.

Τα έσοδα, ταυτόχρονα, ενισχύθηκαν από τις προκαταβολές των πελατών που έχουν παραγγείλει εξειδικευμένα μοντέλα όπως η Daytona SP3. Όσο για την Purosangue, για την οποία η Ferrari έχει ήδη δεχθεί χιλιάδες παραγγελίες και προκαταβολές, το ιταλικό Super-SUV θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται προς το τέλος αυτού του έτους, και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2023.

Πέραν των εμπορικών της επιδόσεων, η Ferrari σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο το 2025, μεταξύ των 15 νέων μοντέλων που θα αποκαλύψει ως το 2026, και προχωρά με ταχείς ρυθμούς τον περιορισμό του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος – τόσο στο εργοστάσιό της όσο και στις πολιτικές χρήσης βιώσιμων πηγών ενέργειας. Η ιταλική εταιρεία ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ενός γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου που θα παρέχει ενέργεια στο εργοστάσιο του Μαρανέλο, της τάξης των 1.7 GWh το χρόνο.