Η ημερήσια παραγωγή φυσικού αερίου της ρωσικής Gazprom έπεσε τον Ιούλιο στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2008, καθώς οι εξαγωγές της σε βασικές αγορές μειώθηκαν για τέταρτο διαδοχικό μήνα. Την ίδια ώρα, παραμένουν οι φόβοι ότι η Μόσχα θα μπορούσε να προκαλέσει ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη διακόπτοντας τις προμήθειες.

Διαπίστωσε ότι η συνολική παραγωγή ρωσικού φυσικού αερίου μέχρι στιγμής φέτος είναι 262,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, καταγράφονας πτώση 12% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η εταιρεία σχεδίαζε να παράγει 494,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2022, μειωμένα κατά 4% σε σχέση με πέρυσι.

Η επιβράδυνση της παραγωγής έρχεται μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματά του να εισβάλουν στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου.

Η επιχείρηση ενέργειας που ελέγχεται από το Κρεμλίνο μείωσε τις προμήθειες φυσικού αερίου στον κεντρικό αγωγό της ηπείρου προς την Ευρώπη – Nord Stream 1 – την περασμένη εβδομάδα σε μόλις 20% της δυναμικότητάς του.