Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στο συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στις 11:30 στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου ενημερώθηκε για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Αναχώρησε μία ώρα μετά, χωρίς να παραχωρήσει δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το απόγευμα της Τρίτης, μετά την εσπευσμένη επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Κικίλιας: Δεν νοείται πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για τις φωτιές που μαίνονται στη χώρα.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι «χθες βράδυ οι άντρες και οι γυναίκες της πολιτικής προστασίας και όλη η κρατική μηχανή έδωσε μια τεράστια μάχη με τις φλόγες, μια υπεράνθρωπη προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί σήμερα για τρίτη συνεχόμενη μέρα».

«Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και για το επόμενο χρονικό διάστημα παρακαλώ πολύ όλους να στηρίξουν και να βοηθήσουν την προσπάθεια των ανδρών και γυναικών του Πυροσβεστικού Σώματος έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν το καθήκον τους» πρόσθεσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ακόμη, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «πρέπει να το κάνουμε αυτό και να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Δεν νοείται αμέλεια. Δεν νοείται πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια. Δεν νοείται θερμική εργασία. Παρακαλώ πάρα πολύ όλους να βοηθήσουν σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια».

Διαβάστε περισσότερα