Στο limit up εκτινάχθηκε από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης η μετοχή της MIG , μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών , που έφεραν στο προσκήνιο μια εταιρία που επί σειρά μηνών ( ή και χρόνων) κινούνταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Ήταν και αυτό να συμβεί, στο περίεργο για τα αντανακλαστικά του ελληνικό χρηματιστήριο : Μια μετοχή που στις 7 Νοεμβρίου διαπραγματεύονταν στα 0,02814 λεπτά , έφθασε σήμερα στα 0,1668 λεπτά αποφέροντας σε αυτούς , που την εμπιστεύτηκαν από …έμπνευση ή για …άλλους λόγους τρελές αποδόσεις της τάξης 500%, μέγεθος που πιθανόν να σπάει κάθε ιστορικό ρεκόρ από πλευράς χρόνου ανόδου , στην ιστορία της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς .

Ποιοι εξασφάλισαν τα κέρδη αυτά είναι μάλλον απίθανο να μάθουμε , άλλωστε υπάρχει πάντα ως επιχείρημα ότι στα χρηματιστήρια οι αποδόσεις δεν μετουσιώνονται και ως κέρδη .

Το ερώτημα όμως παραμένει και πρέπει να απαντηθεί όπως γράφουμε και σε άλλες στήλες από τους καθ΄ ύλην αρμόδιους.

Είναι δυνατόν μια επιχειρηματική διαμάχη για τον έλεγχο των μετακινήσεων στο Αιγαίο , να καταλήγει σε ένα ακραίο χρηματιστηριακό παίγνιο;

Από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών κερδισμένες , φαίνεται να είναι όλες οι πλευρές : Ο αρχικώς εμπλεκόμενος εφοπλιστής Μάριος Ηλιόπουλος που κατέχει εμμέσως ή αμέσως περί το 10% των μετοχών της MIG , λέγεται ότι έχει εξασφαλίσει κέρδη κοντά στα 6 εκατ. Ευρώ έχοντας επενδύσει 2 εκατ. ευρώ .

Χωρίς άλλο πολύ καλές αποδόσεις , που δύσκολα θα του απέφερε η επένδυση στη Sea Jet για το ίδιο χρονικό διάστημα , ακόμη και στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν το καλοκαίρι.

Ικανοποιημένος πρέπει να αισθάνεται και ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο Χρήστος Μεγάλου , με την έξυπνη κίνηση συγχώνευσης της Attica Group με την ΑΝΕΚ άνοιξε το δρόμο ώστε η κεφαλαιοποίηση της MIG να υπερ -τετραπλασιαστεί , προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιο της μητρικής εταιρίας σημαντικές υπεραξίες.

Εκείνος όμως που πρέπει να πανηγυρίζει κυριολεκτικά , είναι ο μέχρι σήμερα άγνωστος στα τεκτενόμενα του ελληνικού χρηματιστηρίου βιομήχανος πλαστικών Αναστάσιος Στάμου , που πριν μερικούς μήνες ( το πότε ακριβώς δύσκολο να το μάθουμε ), είχε την φαεινή ιδέα να επενδύσει στις προοπτικές της MIG που μόνο αυτός διέβλεπε και την περασμένη Δευτέρα να αποδεχθεί την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του 5,01% των μετοχών της .

Πάντως ο πυρετός για την μετοχή της MIG δεν φαίνεται να υποχωρεί : Μέχρι στιγμής σήμερα ( 3,10 μμ.) έχουν μεταβιβαστεί 45,8 εκατ. μετοχές ενώ υπάρχει ζήτηση για άλλες 95,1 εκατ. μετοχές , δηλαδή καταγράφεται ενδιαφέρον για το 10% των μετοχών της εταιρίας !

Διαβάστε ακόμη: